Iuliu Nosa arunca cu pietre in PDL

Potrivit prim-vicepresedintelui PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, ultima propunere a PDL cu privire la reorganizarea teritoriala a Romaniei este o aberatie politica, ce ar putea sa-i coste foarte scump pe salajeni, si nu numai. “Pana in 1968, Romania a avut 16 regiuni. Noi, ca judet, dupa reorganizarea teritoriala, am avut de castigat. Acum, insa, propunerile facute de catre cei de la PDL privind impartirea administrativ-teritoriala sunt pur politicianiste. Ei bine, daca faci o astfel de impartire doar pentru a-ti crea avantaje politice, este o mare greseala”, a declarat Iuliu Nosa, vineri, in cadrul unei conferinte de presa. Ca argument, deputatul a adaugat ca PDL este dispus faca orice propunere, indiferent de consecinte, doar ca UDMR sa accepte.

Reamintim ca PDL pregateste una dintre ultimele oferte pentru UDMR in privinta reorganizarii administrative a Romaniei. Daca pana in prezent, in Coalitie, se vorbea despre comasarea judetelor, ultimele discutii se indrepta spre stergerea actualelor delimitari administrative si trasarea noilor regiuni de la zero.

Potrivit unor surse din conducerea PDL, democrat-liberalii vor incerca sa impuna o varianta de 12-14 regiuni, pe care intentioneaza sa le contureze plecand de la cele saisprezece regiuni care alcatuiau harta tarii in anii 60.

Pe de alta parte, Iuliu Nosa a facut cunoscut ca PSD va ataca, la Curtea Constitutionala, Ordonanta de Urgenta 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, proiect care a fost votat, saptamana trecuta, in Camera Deputatilor cu 143 de voturi “pentru”, 108 “impotriva” si 4 abtineri: “Suntem constienti ca initiativa noastra are sanse mici de reusita, insa vom arata ca Ordonanta incalca niste prevederi elementare. Tocmai de aceea, ii sfatuiesc pe toti salajenii care sunt afectati de masura luata, miercuri, in Camera Deputatilor de catre parlamentarii puterii, sa-l actioneze pe premierul Emil Boc in judecata, pentru nerespectarea drepturilor salariale castigate de catre acestia in instanta. Si am convingerea ca foarte multi dintre cei afectati vor avea castig de cauza”.

Recomandari

Alte Articole