Inghesuiala la taxe si impotite

Aglomeraţie mare, ieri, la ghişeele Primăriei Zalău, unde persoanele care au vrut să işi achite, incă de la inceputul anului, impozitele şi taxele către bugetul local au trebuit să aştepte la rand minute bune. Explicaţia numărului mare de bun platnici este simplă: oamenii au vrut să beneficieze de bonificaţia de 5 la sută acordată de administraţia municipală pentru plata cu anticipaţie a intregului impozit, pană la data de 31 martie.

Numeroşi zălăuani s-au dovedit a fi conştiincioşi, la inceput de an, in privinţa sumelor datorate către bugetul local, aglomeraţia de ieri de la ghişeele Primăriei Zalău – Serviciul Taxe şi Impozite dovedind acest lucru. Sigur, explicaţia practică este aceea că oamenii sunt interesaţi să beneficieze de reducerea acordată de municipalitate contribuabililor care plătesc integral obligaţiile fiscale pe tot anul, pană la termenul de 31 martie, stabilit prin Hotărare de Consiliu Local la finele anului trecut. „Faţă de o perioada obişnuită, ieri a fost aglomerat la ghişee. Evidenţa platnicilor nu o ţinem pe număr de persoane, iar raporturile le facem la final de luna şi semestru/previziuni, respectiv procent şi sume incasate, astfel că nu putem preciza numărul celor care au achitat taxele şi impozitele pană acum. Totuşi, a fost un număr mai mare de oameni la ghişee decat in mod normal”, a declarat purtătorul de cuvant al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan.

Aglomeraţia a fost determinată şi de faptul că, in prima săptămană din an, ghişeele Primăriei Zalău – Serviciul Taxe şi Impozite nu au avut program cu publicul.

Recomandari

Alte Articole