In scolile salajene incep "miscarile" de personal

Incadrarea cadrelor didactice pe posturile vacante din scoli si gradinite a suferit modificari importante odata cu aprobarea metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013. Potrivit informatiilor furnizate ieri, in cadrul unei conferinte de presa de inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, angajarea cadrelor didactice se realizeaza de catre conducerea fiecarei unitati scolare in parte. “In prezent, ne aflam intr-o etapa foarte importanta privind mobilitatea personalului didactic: intocmirea listelor cu posturile vacante si a cadrelor didactice care intra in restrangere de activitate din unitatile de invatamant din judet. Directorii scolari vor trebui sa finalizeze aceste liste pana cel tarziu la data de 15 februarie”, a declarat Viorel Lungu.

In privinta restrangerii de activitate a fost stabilit urmatorul calendar: in data de 15 februarie se afiseaza lista posturilor didactice vacante si lista cadrelor didactice care intra in restrangere de activitate incepand cu 1 septembrie 2012; intre 16 si 22 februarie se depun solicitarile cadrelor didactice aflate in restrangere de activitate pentru obtinerea consimtamantului in vederea solutionarii; in perioada 23-27 februarie se acorda sau nu consimtamantului prin analiza in consiliul de administratie al unitatilor de invatamant. Posturile vacante vor putea fi ocupate doar prin concurs, avand valabilitate pana la data de 31 august 2012.

Calendarul mobilitatii personalului didactic din invatamantul preuniversitar pentru 2012-2013 continua cu organizarea si desfasurarea examenului national de definitivat, ocuparea prin concurs a posturilor didactice sau catedrelor declarate vacante ori rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar, ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor ramase vacante sau rezervate la nivelul ISJ Salaj si ocuparea posturilor didactice ramase vacante prin plata cu ora la nivelul unitatilor de invatamant.

Recomandari

Alte Articole