In Salaj, apa ingheata in conducte

Zeci de familii din tot judetul au ramas fara apa din cauza gerului. In majoritatea cazurilor a inghetat apa din conductele care legau bransamentele individuale, spre locuinte, de reteaua magistrala. Directorul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes Cluj, Marcel Zaharia, a aratat ca astfel de situatii s-au petrecut nu doar la case particulare (din mediul rural si urban), ci si la agenti economici din municipiu care nu au avut activitate si consum de apa in weekend. Angajatii CAS au fost solicitati pentru: 14 interventii in Zalau, la case si societati comerciale, pentru cinci in Simleu Silvaniei (in zona Cehei), la patru in Cehu Silvaniei, precum si in Jibou, Borla, Letca, Ileanda (la trei case), Somes Odorhei si Criseni. Chiar daca s-a intervenit pentru remedieri de la contorul de bransament spre proprietatea privata sau in caminele de apometre (acestea nefiind izolate de catre proprietari), reprezentantii CAS nu au solicitat contravaloarea interventiilor, dorind sa asigure continuitatea serviciilor.

In Letca, scenariul de saptamana trecuta s-a repetat din nou, din cauza frigului, 15 familii au ramas fara apa. “O conducta care traverseaza o vale, fiind suspendata, a inghetat, lasand fara apa o strada intreaga. Pentru ca periodic aici sunt probleme, conducta va fi izolata, si pe viitor se vor cauta alte solutii astfel incat locuitorii din Letca sa nu mai aiba astfel de probleme. Pana s-a dezghetat conducta, cele 15 locuinte au fost aprovizionate din alta sursa de apa, cu sprijinul Primariei Letca”, a afirmat managerul CAS.

Raman in atentia angajatilor CAS conductele care traverseaza vai in 36 de sate si in cele patru orase si se nu se exclude posibilitatea ca in perioada urmatoare, unele conducte sa crape la dezghet.

Recomandari

Alte Articole