În Letca noaptea nu-i ca ziua, dar ar putea fi!

Una dintre cele mai mari investiţii postdecembriste de pe teritoriul comunei Letca ar putea prinde viaţă în acest an. Este vorba despre un parc fotovoltaic imens, care ar urma să aducă un beneficiu de zeci de mii de euro la bugetul local, iar pe deasupra, lumină gratis pe toate uliţele din comună.

Şedinţa da consiliu local de ieri 20 februarie ar putea rămâne în istorie, cel puţin în aceea a comunei Letca. 60 de ha teren au fost concesionate pe o perioadă de 25 de ani, pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din zonă. Pentru acest lucru au fost depuse trei scrisori de intenţie din partea unui concern din Cluj, care doreşte să investească în sectorul energetic, prin amplasarea panourilor fotovoltaice. Locul concesionat se numeşte ”Dumbrava” şi se află deasupra localităţii Letca, pe un platou întins şi drept, folosit până în prezent ca şi păşune pentru animale. Valoarea investiţiei este de 7,5 milioane euro, iar în primă fază, aici se vor crea şi 12 locuri de muncă în cadrul sistemului de întreţinere a parcului. Au fost făcute şi demersurile pentru certificatul de urbanism, iar din primăvară, ar putea începe primele lucrări de amenajare a şantierului. Pe lângă banii obţinuţi din concesionarea terenului, care nu sunt tocmai puţini (50.000 euro/an), comuna va beneficia şi de iluminat public gratuit.

Primarul din Letca, Dorel MAN, spune că această investiţie este ca o mană cerească pentru toate satele comunei, iar banii obţinuţi din concesionarea terenului, plus impozitele aferente ce vor fi plătite de către firma constructoare, tot la bugetul local, vor aduce un plus de prosperitate în zonă. Investiţia a fost girată şi de conducerea judeţului, prezentă la şedinţa de Consiliu Local, prin prefectul judeţului Sălaj Filonaş CHIŞ şi consilierul judeţean Dan GHIURCA.

Recomandari

Alte Articole