Ileanda: Performanţa se poate naşte şi la sat…

In comuna Ileanda, din judeţul Sălaj, localitate situată de-a lungul Văii Someşului, există un suflet gingaş şi inocent, dedicat studiului. Ioana MIHUŞ este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop”-Ileanda.

Ea a făcut cinste atât şcolii, părinţilor, cât şi comunităţii din care provine, prin obţinerea premiului I la Olimpiada de limba şi literatura română –faza judeţeană, desfăşurată anul trecut. A participat în luna aprilie a acestui an la etapa naţională, organizată la Târgu-Jiu, unde a reuşit să obţină un premiu special.

Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, cu ocazia zilelor învăţământului sălajean, au organizat în data de 21 noiembrie 2012, Gala Olimpicilor, Eveniment la care a participat şi Ioana, fiindu-i recompensate ambiţia, munca, dar şi pasiunea pentru această disciplină.

Făcând o incursiune în trecut, putem spune despre Ioana că a mai adăugat la realizările ei şi câştigarea a două concursuri judeţene: „Plus/Minus Poezie”, prezentându-se în doi ani consecutivi: 2009, 2010 la etapele naţionale din Oradea şi Târgu-Mureş.

Dacă străbatem satele de pe Valea Someşului şi admirăm frumuseţea peisajelor, acestea ne lasă impresia că ne aflăm într-o zonă puţin mai îndepărtată faţă de o lume aşa-zis civilizată, şi cu un grad mai ridicat de educaţie, dar Ioana demonstreaza in fiecare zi ca nu este asa.

Parafrazându-l pe poetul Lucian Blaga, putem spune că nu numai veşnicia s-a născut la sat, ci şi performanţa se poate naşte la sat. Prin pasiune, dorinţă de cunoaştere şi muncă, orice fiinţă umană poate învinge impedimentele din calea succesului. Iar, dincolo de aparenţe, valoarea omului nu este dată de nimic din exterior, ci de trăirile interioare, de conştiinţa şi conştientizarea unui lucru bine făcut. Ioana merită aprecierea şi felicitările celor care mai cred în puterea cunoaşterii pe care ţi-o dă pasiunea.

prof. Mirela Oniga

Recomandari

Alte Articole