Gheorghe Stanciu se razbuna pe conducerea PDL Salaj

Potrivit fostului prim-vicepresedinte al PDL Salaj, Gheorghe Stanciu, la revenirea sa in PDL, in 1998, a purtat o serie de negocieri cu cei aflati la conducerea partidului. Mai precis, Stanciu afirma ca urma sa fie sustinut se catre colegii sai pentru o candidatura, in 2012, la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Un alt punct important al negocierilor a constat in obtinerea a patru locuri in Biroul Permanent Judetean al PDL Salaj, repectiv trei fotolii in Biroul Permament Municipal. “Toate aceste promisiuni nu erau facute pentru mine, ci pentru oamenii din echipa mea. Am crezut in promisiunile primite si m-am intors in PDL, cand partidul era in opozitie”, a declarat, ieri, Gheorghe Stanciu, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca, dupa o perioada de timp petrecuta in partid, si-a dat seama ca promisiunile primite din partea conducerii PDL Salaj sunt nule. “Mai mult, Lucian Bode a trecut la marginalizarea si inlaturarea oamenilor care l-au facut deputat, considerandu-i un pericol la alegerile interne care urmau. A incercat sa controleze alegerile pe colegii, dar nu a reusit. De exemplu, in colegiul Jibou, a incercat sa-l impuna presedinte pe Andrei Todea, dar surprinzator pentru Bode, la vot am iesit eu presedinte (…). La alegerile pentru Biroul Permanent Judetean, din 2010, Bode si gasca lui a fost iarasi infrant, astfel ca am fost ales prim-vicepresedinte al PDL cu 140 de voturi din 240. In discursul meu de atunci, il avertizam pe Lucian Bode sa nu uite ca este deputatul nostru, al tuturor salajenilor, si nu numai al celor din Colegiul Simleu Silvaniei. Insa nu a tinut cont de nimic, la o saptamana incalcand grav Statutul PDL, prin marirea numarului de membri ai BPL cu inca patru persoane din Simleu, lucru ce era posibil doar in cazul unei fuziuni cu un alt partid. Sau a fuzionat PDL Salaj cu PDL Simleu?”, se intreaba retoric fostul democrat-liberal. Acesta apreciaza ca, din nefericire, actualul presedinte al PDL Salaj considera ca organizatia judeteana a partidului este propria-i firma, de genul “Bode SRL”, astfel actioneaza si ia decizii de unul singur.

Gheorghe Stanciu subliniaza ca, de curand, a reusit sa deranjeze din nou conducerea partidului, prin faptul ca a spus ce se intampla, in realitate, in PDL Salaj. “In calitate de prim-vicepresedinte al PDL Salaj nu puteam sa-mi schimb principiile. Sau ce ar fi trebuit sa fac, sa-i fiu pe plac lui Bode? Sa demisionez atunci cand 140 de oameni m-au ales in functia de prim-vicepresedinte si Andreea Vass mi-a cerut imediat sa-mi dau demisia, anuland astfel un vot democratic?”, se mai intreaba, printre altele, ex democrat-liberalul salajean.

In discursul sau, Gheorghe Stanciu a mai afirmat ca, in aceste momete, sta cu fruntea sus, deoarece nu si-a incalcat principiile si nu a dezamagit oamenii care l-au ales, si care il vor urma in lupta cu “mafia din PDL Salaj”. “Bode a reusit sa ma faca sa parasesc partidul pentru ca-l incomodam, dar il asigur ca toate acestea se vor intoarce impotriva lui. Iata si motivele care l-au deranjat pe Bode: a incercat sa ma convinga sa nu candidez la functia de presedinte PDL, pe colegiul Jibou, dar eu am candidat; m-a rugat sa nu candidez la functia de prim-vicepresedinte al PDL Salaj, dar am candidat; in martie, m-a avertizat sa nu mai vorbesc ca voi candida la presedintia Consiliului Judetean, dar eu am declarat in BPJ ca, totusi, voi candida, pentru ca asta a fost intelegerea (…). Apoi, din discutiile purtate cu colegul meu Ioan Mocan, am aflat ca si lui i s-a promis acelasi lucru, si anume candidatura la presedintia Consiliului Judetean”, a mai adaugat fostul prim-vicepresedinte al PDL Salaj.

Referindu-se la excluderea sa din partid, Gheorghe Stanciu sustine ca au fost folosite “metode bolsevice”, fiind condamnat doar din cauza faptului ca si-a respectat principiile. “Am ramas cu un gust amar pentru ca multele lucruri bune, pe care le-am facut pentru oameni, au fost rastalmacite si denaturate de Lucian Bode”, a spus in final fostul prim-vicepresedinte democrat-liberal.

Contactat, liderul PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, precizeaza ca, din punct de vedere politic, in cazul lui Gheorghe Stanciu, deciziile au fost luate de catre forurile statutare ale partidului, astfel ca “orice fel de comentariu in plus este de prisos”. “In schimb, afirmatiile pe care domnul Gheorghe Stanciu le-a facut la adresa mea, ca persoana, vor trebui probate in instanta”, a conchis Lucian Bode.

Recomandari

Alte Articole