Gheorghe Stanciu: "Autoritatile sunt acum capusele care le iau banii prin taxe si impozite"

Nicolae Joldos, presedintele PNTCD Salaj a mentionat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca alegerea candidatilor taranisti la presedintia Consiliului Judetean, respectiv la Primaria Zalau nu este aleatorie. “Aceasta alegere reprezinta rezultatul unei analize si a unor discutii lungi, avute in Biroul de conducere a partidului. Astfel, pentru presedintia CJ, PNTCD a optat pentru Gheorghe Stanciu, un candidat care imbina maturitatea si experienta administrativa cu rezultate deosebite in managementul privat. Acest lucru inseamna ca dorim ca institutia CJ sa fie coordonata de o persoana care cunoaste foarte bine administratia si hatisurile ei, si care a dovedit totodata ca stie valoarea banului public si ca este capabil sa foloseasca cu maxima eficienta orice resursa pe care o are la dispozitie”, a spus Nicolae Joldos.

Cat depre Adrian Buda, candidatul PNTCD la Primaria Zalau, presedintele taranistilor salajeni a tinut sublinieze ca acesta are experienta manageriala, dovedita deja in Zalau, aducand cu el din SUA ceea ce a invatat in anii petrecuti in “tara democratiei absolute”. “Idei noi, concepte noi, gandire ancorata la realitatiile si nevoile Zalaului, toate respectand principiile crestin-democratiei europene”, a apreciat Nicolae Joldos.

In acelasi cadru, Adrian Buda a mentionat ca, in cazul in care va ajunge in scaunul de primar, la alegerile viitoare nu va fi nevoit sa impanzeasca Zalaul cu afise. “Primarul trebuie cunoscut prin faptele sale, si nu prin afisele lipite pe toti stalpii”, a apreciat candidatul PNTCD la Primaria Zalau. Acesta a mai facut cunoscut ca, in urma intalnirilor avute cu zalauanii, a constatat ca “oamenii sunt total nemultumiti de actuala conducere a Primariei, astfel ca USL va primi din partea electoratului, la alegerile din 10 iunie, un vot negativ”.

Prezent la conferinta de presa, Gheorghe Stanciu, candidatul PNTCD la presedintia Consiliului Judetean, a explicat ca, din punctul sau de vedere, CJ trebuie sa faca trecerea de la o institutie de stat pasiva la o institutie activa, implicata in bunul mers al afacerilor. “Firmele se zbat in haos economic. Pentru intreprinzatori, autoritatile sunt acum capusele care le iau banii prin taxe si impozite ca sa ii foloseasca discretionar in folosul acolitilor. Politicienii nici macar nu au identificat potentialul judetului, daramite sa se apuce de dezvoltarea lui!”, a spus Gheorghe Stanciu. Acesta a adaugat ca a administratia judetului trebuie sa devina una activa in economia locala, printr-o schimbare de optica in ceea ce priveste relansarea economica, astfel incat societatile private sa poata prospera. “Intreprinzatorii sunt motorul dezvoltarii judetului. Ei creeaza locurile de munca, iar muncitorii pot fi bine platiti daca afacerile prospera. Voi sustine afacerile si agricultura in baza unor strategii pe care le vom aplica impreuna cu intreprinzatorii din judet. Pentru asta, potentialul judetului trebuie exploatat, prin implicarea directa a administratiei locale in parteneriat cu firmele din Salaj. Consiliul Judetean trebuie sa intre, in sfarsit, in afaceri, sa se foloseasca de toate parghiile care ii sunt puse la dispozitie de legea administratiei publice locale”, a conchis candidatul PNTCD la presedintia Consiliului Judetean.

In finalul intalnirii cu presa, cei doi candidati taranisti au propus realizarea unor contracte punctuale intre ei si cetateni, contracte sub forma unor angajamente care vor deveni o prioritate adminstrativa. “Este pentru prima oara cand candidatii unei formatiuni politice isi asuma concret si deschis un program de actiune izvorat direct din necesitatile oamenilor. Prin aceste contracte vom afla si, totodata, vom rezolva problemele cu care cetatenii se confrunta”, a mai spus Nicolae Joldos, presedintele PNTCD Salaj.

Recomandari

Alte Articole