Fotoliul de primar din Maeriste, ravnit de secretarul comunei

 Secretarul comunei Maeriste si-a dat demisia din functie pentru a putea candida in campania electorala din luna iunie la postul de prim-edil. Motivul principal pentru care s-a aruncat in cursa este acela de a schimba relatiile actuale la nivelul Primariei intre angajati si conducere.

In 28 martie, secretarul comunei Maeriste, Monica Puscas, si-a depus demisia din functia pe care a ocupat-o in administratia locala pentru a putea intra in cursa pentru fotoliul de primar. Aceasta, asa cum ne-a declarat, va candida la locale, in iunie din partea USL, dar va fi prezenta la serviciu conform prevederilor legale pana in data de 28 aprilie. Intrebata ce a determinat-o sa renunte la functia de secretar si sa aspire la postul de prim-gospodar al comunitatii, Monica Puscas a declarat ca este “nemultumita de colaborarea cu actualul primar”. “In cei 30 de ani de cand lucrez aici, si 18 ani de cand sunt secretar al comunei, nu am avut un act sau o hotarare emisa care sa fie ilegala si m-am straduit sa duc la bun sfarsit toate sarcinile pe care le-am avut. Din pacate, la nivelul primariei exista o proasta colaborare intre actualul primar, Vasile Lazar, si salariati, respectiv, prin atitudine si prin faptul ca nu ni s-a permis sa ne spunem punctele de vedere”, a sustinut Monica Puscas. Pe de alta parte, secretarul comunei Maeriste spune ca daca va ajunge primar se va preocupa de buna gospodarire “in totalitate” a localitatilor comunei. In replica, Vasile Lazar sustine ca acuzatiile care i se aduc sunt false. “Nu doresc sa intru in polemica cu Monica Puscas pentru aceste neadevaruri. Atitudinea la care face referire nu ma caracterizeaza, nu ma comport asa cu nimeni. Ma bucur ca s-a decis sa candideze pentru ca oamenii vor alege intre mine si ea, contracandidatul meu este o persoana care nu reprezinta un model in ceea ce priveste o conduita profesionala adecvata unui functionar public de conducere. Cetatenii comunei au avut timp sa-si faca o parere despre mine dar si despre dansa. Dupa ce demisia ei va produce efecte, adica in 28 aprilie, voi emite dispozitia de incetare a raporturilor de serviciu si va putea reveni pe aceasta functie de secretar, in urma unui concurs la care va avea sanse egale cu ale oricarui candidat”, a sustinut Vasile Lazar.

 Pe rolul instantelor

Secretarul de la Maeriste a aratat cu degetul spre actualul primar pentru faptul ca are pe rol un proces intentat de Consiliul Local Maeriste pentru abuz in serviciu. Acest fapt a fost confirmat de purtatorul de cuvant al Judecatoriei Simleu Silvaniei, Maria Man, care a aratat ca “Vasile Lazar este acuzat pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, dosar care este in curs de judecata si la care inca se administreaza probe”. Actiunea a avut primul termen de judecata in 8 decembrie 2010, dezbaterea fiind amanata pe 9 martie 2011, 23 martie 2011, 11 mai 2011, 28 septembrie 2011, 23 noiembrie 2011 (cand s-a cerut stramutarea cazului), 8 februarie 2012, cazul urmand a fi reluat in 9 mai 2012. Referitor la acest dosar 1871/309/2010 (in care edilul este inculpat alaturi de Silviu Teodor Adrian Popovici), primarul Vasile Lazar a afirmat: “Nu doresc sa comentez, Monica Puscas sta la baza tuturor reclamatiilor si incearca sa impiedice ca lucrurile sa mearga bine in primarie”.

Actualul primar a mai aratat ca este multumit de ceea ce a realizat in actualul mandat si s-a aratat increzator ca, in iunie, cetatenii ii vor acorda increderea pentru a fi reconfirmat in functie. “Consider ca nu se face campanie prin denigrarea cuiva, ci prin prezentarea unui program local sustenabil de dezvoltare. Toti functionarii din primarie sunt de partea mea in ce priveste respectul si aprecierile. Alaturi de cei noua colegi din institutie ne-am zbatut si am avut rezultate in activitatea din administratia locala”, a mai precizat primarul comunei Maeriste.

Recomandari

Alte Articole