Focar de trichineloză la Glod – 10 persoane internate în spital (VIDEO) Reviewed by CD on . Caz de intoxicare fără precedent, în localitatea Glod din Sălaj. Zece persoane au ajuns la spital, cu diagnostic de trichineloză, după ce au consumat carne de p Caz de intoxicare fără precedent, în localitatea Glod din Sălaj. Zece persoane au ajuns la spital, cu diagnostic de trichineloză, după ce au consumat carne de p Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Focar de trichineloză la Glod – 10 persoane internate în spital (VIDEO)

Focar de trichineloză la Glod – 10 persoane internate în spital (VIDEO)

Focar de trichineloză la Glod – 10 persoane internate în spital (VIDEO)

Caz de intoxicare fără precedent, în localitatea Glod din Sălaj. Zece persoane au ajuns la spital, cu diagnostic de trichineloză, după ce au consumat carne de porc la petrecerea de Revelion. Starea de sănătate a pacienţilor la internare a fost una destul de gravă, deoarece bolnavii au solicitat ajutorul medicilor la aproape două săptămâni, după ce au mâncat carnea de porc infestată. Starea lor de infectare cu parazitul Trichinella este uşoară şi  medie. Autorităţile sanitare ale judeţului Sălaj au început o anchetă în acest caz.

 

 

Petrecerea de Revelion s-a lăsat cu internări în Glod. Mai mulţi tineri au petrecut Revelionul la Căminul Cultural din localitate, iar în meniu au avut şi preparate din carne de porc, gătite acasă, tradiţional,  pe care le-au pus pe mese. Nimeni nu bănuia că printre bucate există şi preparate infestate cu parazitul Trichinella. După cheful de An Nou, o parte din  mâncarea rămasă neconsumată a fost adusă înapoi acasă de petrecăreţi, şi a fost consumată în continuare. La câteva zile după petrecere, mai mulţi tineri, dar şi părinţii lor,  au prezentat simptome severe de vomă şi dureri puternice de burtă. Doi dintre părinţi s-au trezit la mai bine de o săptămână cu umflături le nivelul ochilor şi feţei, iar marţi şi miercuri au apelat de urgenţă la ajutorul medicilor. Opt bolnavi, din şase familii, sunt internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean din Zalău, iar alţi doi au mers la Spitalul Municipal din Dej, de unde au fost trimişi la Cluj.

Directorul DSP Sălaj, Dr. Ligia Marincaş a declarat pentru Transilvania TV News că starea generală a celor opt bolnavi este bună, iar formele de intoxicare sunt uşoare şi medii. În această situaţie, cu un tratament adecvat, cei întoxicaţi se vor putea întoarce acasă în timp de aproximativ o săptămână.

Vecinii bolnavilor de pe uliţele din Glod au rămas stupefiaţi la auzirea veştii. Cei mai în vârstă nu-şi pot explica cum s-a ajuns la acestă situaţie, şi spun că nu au mai auzit de astfel de boli în sat, de când se ştiu. Întrebaţi dacă au făcut control sanitar-veterinar, la carnea din porcul tăiat în gospodărie, oamenii din sat au declarat că nu au considerat necesar acest lucru, deoarece de ani de zile porcii lor sunt sănătoşi.

Medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară Sălaj au luat probe din mai multe gospodării, unde au bănuit că există un focar de infecţie, iar mâine vor reveni în localitate, pentru a relua ancheta în gospodăriile respective.

O parte dintre localnici cred că una din cauzele întoxicării ar fi carnea de mistreţ, strecurată în cârnaţi de un consătean.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus