Familie infestata cu trichineloza la Carastelec

O familie de sase persoane din localitatea Carastelec, din Salaj, a ajuns, marti, la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj cu simptome de trichineloza, dupa ce au consumat preparate din carnea unui porc infestat cu Trichinella Spiralis, iar analizele au confirmat boala la patru dintre membrii familiei.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, Mircea Martin, ne-a declarat ca o familie de sase persoane din localitatea Carastelec a ajuns, marti, la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj cu simptome de trichineloza, dupa ce au consumat preparate din carnea unui porc infestat cu Trichinella Spiralis. „O familie de sase persoane din localitatea Carastelec a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau cu simptome de trichineloza, dupa ce au consumat preparate din carnea unui porc infestat cu Trichinella Spiralis. Li s-au efectuat de urgenta analize, iar analizele au confirmat boala la patru dintre membrii familiei”, a declarat directorul DSVSA Salaj, Mircea Martin.

Potrivit sursei citate, familia respectiva nu includea copii. Oamenii au cumparat recent porcul de la un intermediar neautorizat pentru comertul cu animale, din judetul Bihor, l-au sacrificat si au preparat carnea, dupa care au consumat-o, dezvoltand ulterior stari de rau, fapt care i-a determinat sa se prezinte la Urgenta. Inspectorii sanitar-veterinari au luat mostre din preparatele din carne consumate de familie si au efectuat analize epidemiologice, acestea confirmand ca animalul era infestat cu Trichinella Spiralis. Intreaga cantitate de carne si produse din carne de la domiciliul familiei a fost ridicata in vederea distrugerii. Directorul DSVSA Salaj a declarat ca “situatia este extrem de neplacuta si se putea evita usor daca familia aducea mostre de carne in vederea efectuarii examenului tricheloscopic, care costa doar 7 lei, iar rezultatul se da in jumatate de ora”.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Ligia Marincas, a confirmat ca patru dintre membrii familiei respective au fost depistati cu trichineloza, fiind internati pentru tratament la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj.

Recomandari

Alte Articole