Elevii de gimnaziu și liceu vor fi premiați pentru cele mai bune campanii de comunicare pe tema protecției pădurilor

Fundația TERRA Mileniul III și Asociația Alma-Ro invită elevii de gimnaziu și liceu din România să realizeze o campanie de comunicare socială pe tema protecției pădurilor lumii, în cadrul concursului european “Implică-te. Salvează Pădurile!”. 

Pentru a participa, tinerii trebuie să alcătuiască echipe de minimum patru elevi și un profesor coordonator și să conceapă proiectul unei campanii de comunicare prin: fotografii, filme, desene, colaje, blog, sau o combinație din cele patru.  Acest produs trebuie să demonstreze modul în care echipa dorește să se implice în conservarea, protejarea și salvarea pădurilor.

Echipele câștigătoare vor fi premiate cu câte 250 de Euro, bani ce vor fi folosiți pentru implementarea campaniilor în școli.

Concursul are două sectiuni de vârstă: gimnaziu (11 – 14 ani) și liceu (15 – 18 ani), fiecare secțiune fiind premiată. Lucrările se vor trimite la adresa poştală:  Fundaţia TERRA Mileniul III, Str. Armand Călinescu nr. 7, etaj 5, ap. 20, Sector 2, 021011, Bucureşti, sau la adresa de e-mail: liudmila.mehedinteanu@terramileniultrei.ro.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 15 aprilie 2013. Cele mai bune 6 lucrări, selectate de organizatori în funcție de originalitatea și impactul potențial al campaniei, vor fi publicate pe site-ul proiectului: www.forestintheworld.org. Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu internațional, iar două dintre ele vor fi desemnate câștigătoare.

Echipele câștigătoare vor fi anunțate în data de 30 mai 2013 și vor primi câte un premiu în valoare de 250 de euro. Premiul se va folosi pentru implementarea campaniei de comunicare socială la nivelul școlii. Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Terra Mileniul III.

Concursul face parte din proiectul internațional “Educație pentru management sustenabil și responsabil al pădurilor lumii”, finanțat de EuropeAid, și își propune să conștienzeze elevii cu privire la importanța pădurilor.

 

Persoană de contact:

Liudmila Mehedințeanu, coordonator proiect

Tel: 0730 081 017

Recomandari

Alte Articole