Dinu Iancu Salajanu și Tiberiu Marc, primii doi clasați in lupta pentru Consiliul Județean

Conform unei cercetari sociologice, Dinu Iancu Salajanu ocupa primul loc in topul preferințelor salajenilor, fiind indeaproape urmat de Tiberiu Marc.

Metodologia cercetarii

Sondajul a fost realizat la nivelul judetului Salaj pe un esantion de 1198 de persoane cu varsta de 18 ani si peste, cu domiciliul in județul Salaj. Marja de eroare a rezultatelor este de ±2.80%.

Intentia de vot pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Salaj

Pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Salaj, 30.20% din totalul respondentilor au declarat ca il voteaza pe Dinu Iancu Salajanu, fiind urmat de actualul Președinte al C.J., Marc Tiberiu, care a intrunit 27.30% dintre opțiuni. Asa cum o arata cifrele, adevarata batalie pentru Consiliul Judetean se va purta intre cei doi candidati din topul preferintelor salajenilor, Marc Tiberiu si Dinu Iancu Salajanu.

2% dintre persoanele chestionate nu ar vota cu niciunul dintre candidati, in timp ce 10% sunt nehotarati sau nu au dorit sa isi exprime opinia.

Pe care dintre urmatoarele personalitati ati alege-o pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj?

Preferinte de vot in functie de varsta respondentilor

Dinu Iancu Salajanu se afla pe primul loc in randul votantilor tineri si al celor intre 35 si 54 de ani. Cea mai mare diferența intre cei doi contracandidați se inregistreaza in cazul subiecților care au intre 18 și 34 de ani, aceasta fiind de 6.50% in favoarea lui Dinu Iancu Salajanu. Totusi, actualul presedinte de Consiliu Judetean il egaleaza pe Dinu Iancu Salajanu in randul votantilor de 55 de ani si peste. Putem concluziona asadar ca Dinu Iancu Salajanu este preferatul tinerilor pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Salaj.

Aproximativ un sfert dintre respondentii cu varste intre 35 și 54 de ani nu sunt inca hotarați vis-a-vis de opțiunile de vot, insa si aceasta categorie de varsta voteaza mai degraba cu Dinu Iancu Salajanu.

Votul pe mediu de rezidenta urban – rural

Dinu Iancu Salajanu castiga detasat presedintia Consiliului Judetean Salaj in zonele rurale, la o diferenta de 12% fata de Marc Tiberiu. Aproximativ unul din trei respondenți din mediul rural declara ca voteaza cu Dinu Iancu Salajanu. Decisive pentru rezultatul final vor fi asadar voturile din mediul urban, de pe orase, diferenta dintre cei doi candidati fiind de doar 2 procente in favoarea lui Marc Tiberiu. (30.20% fata de 28%).

Votul in functie de culoarea politica

In randul persoanelor nehotarate cu privire la intentia de vot pentru partide se observa o tendința interesanta de indreptare a voturilor catre Dinu Iancu Salajanu, diferența fața de Marc Tiberiu fiind de peste 10 puncte procentuale. Aceste date duc la concluzia ca dincolo de culoarea politica, indiferent de partidul cu care vor vota, salajenii vad in persoana lui Dinu Iancu Salajanu alternativa cea mai buna pentru presedintia Consiliului Judetean.

Votul – important?

Majoritatea salajenilor au declarat faptul ca votul lor este important (84.50%).

Va reamintim ca alegerile locale se vor desfasura anul acesta intr-un singur tur de scrutin, deci numai duminica veti putea sa votati!

Ii asteptam pe toti salajenii care pun pret pe votul lor sa se prezinte duminica la vot!

Recomandari

Alte Articole