DIICOT Salaj da iama in grupurile infractionale (VIDEO)

DIICOT – Biroul Teritorial Salaj a destructurat un grup format din sapte persoane care avea ca scop savarsirea de infractiuni informatice, respectiv fraudarea mai multor aparate de jocuri de noroc prin conectarea la acestea a unor dispozitive electronice artizanale in scopul sustragerii de bani.

Grupul respectiv era format din sase persoane din Jibou si un oradean, toti cu varste intre 20-40 de ani, care, prin conectarea unor dispozitive electronice artizanale la aparatele de jocuri de noroc, au modificat, in perioada 2009-2011, datele informatice ale acestora si au sustras sume importante de bani. Procurorul-sef al DIICOT – Biroul Teritorial Salaj, Dan Budusan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca prejudiciile cauzate administratorilor aparatelor in cauza sunt enorme. „Grupul si-a inceput activitatea in 2009, pe raza judetului Salaj si actiona in complicitate cu barmanii sau cu patronii localurilor, impartind cu acestia sumele de bani”, a spus Budusan.

Pentru prinderea grupului, DIICOT Salaj a organizat un flagrant, in noaptea de 29-30 noiembrie, la un local din Campia Turzii, unde patroana avea in chirie trei aparate de jocuri de noroc apartinand unei firme din Targu Mures. „Doi dintre inculpati ii propusesra anterior patroanei localului sa fraudeze aparatele, prin metoda anterior descrisa, urmand ca banii rezultati – in suma de 9.000 de lei – sa fie impartiti cu ea. Dupa ce localul a ramas fara clienti, in jurul orei 2, cei doi membri ai grupului au inceput sa opereze cele trei aparate, fiind prinsi in flagrant de ofiteri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, aflati sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Salaj”, a declarat Budusan.

Cu ocazia flagrantului, asupra inculpatilor au fost gasite ustensilele folosite la fraudarea aparatelor de joc, suma de 430 de euro si 3.000 de lei. „Inculpatii au recunoscut ca au incercat sa sustraga din cele trei aparate 9.000 de lei. Dupa flagrant, cei sapte inculpati au fost adusi la sediul DIICOT Salaj, iar dupa audierea lor, s-a dispus retinerea preventiva pentru 24 de ore a patru dintre ei, ceilalti trei invinuiti fiind cercetati in stare de libertate”, a spus Budusan.

Potrivit acestuia, cei patru inculpati retinuti 24 de ore au fost prezentati Judecatoriei Zalau cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup in vederea savarsirii de infractiuni, pentru acces fara drept la un sistem informatic – fapta savarsita in forma continuata, pentru cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice ori prin impiedicarea functionarii unui sistem informatic in vederea obtinerii de beneficii materiale – infractiune savarsita in forma continuata. „Judecatoria Zalau a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a trei din cei patru inculpati, iar fata de al patrulea a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea, decizie fata de care DIICOT va declara recurs”, a declarat Dan Budusan.

Presedintele Tribunalului Salaj, Petronela Nasaudean, a declarat ca cei trei inculpati fata de care Judecatoria Zalau a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile au declarat recurs pe loc, Tribunalul Salaj urmand sa se pronunte in acest sens in termen de trei zile.

Recomandari

Alte Articole