Delicte silvice constatate de polițiștii sălăjeni

Bănuit că ar fi tăiat ilegal 5 arbori nemarcați, identificat și cercetat de polițiștii sălăjeni.

Luni, 13 februarie a.c., la ora 12.30, polițiștii Postului de Poliție Cristolț au identificat și cercetat un bărbat de 38 de ani, din localitatea Jibou, județul Sălaj, bănuit că ar fi tăiat fără drept, 5 arbori din specia carpen, nemarcaţi, în volum total de 5,886 de metri cubi, aparținând Parohiei Ortodoxe și Școlii Generale din Muncel. Valoarea materialului lemnos rezultat este de 2.643,16 lei.

Polițiștii din Cristolț continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

Lemne de foc, fără documente legale, confiscate de polițiștii sălăjeni.

Duminică, 12 februarie a.c., la ora 04.00, pe drumul județean 103 N, în localitatea sălăjeană Sfăraș, polițiștii Secției nr.2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic, un bărbat de 31 de ani, din comuna Fildu de Jos, județul Sălaj, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,8 metri cubi de lemne de foc, de esență cer și carpen, fără a avea documente de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 656,40 de lei a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Almașu.

De asemenea, duminică, 12 februarie a.c., la ora 16.30, pe drumul comunal 110 B, pe raza localităţii sălăjene Bădăcin, polițiștii Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Crasna au depistat în trafic, un bărbat de 36 de ani, din localitatea Ciucea, județul Cluj, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 2 metri cubi de lemne de foc, specia carpen, fără a deţine documente de transport.

Clujeanul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cei 2 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de 376,04 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Recomandari

Alte Articole