Sebastian Avram, fostul sef de cabinet parlamentar al deputatului PNL, Mirel Talos, a fost achitat, saptamana trecuta, de catre judecatorii Curtii de Apel Cluj, intr-un proces care l-a pus, cel putin din punct de vedere politic, pe “linie moarta”. Sebastian Avram a declarat ieri ca apelul facut la decizia Judecatoriei Zalau a primit raspuns favorabil din partea judecatorilor clujeni, astfel ca poate sa reintre in politica si, totodata, sa revina pe fotoliul de consilier al deputatului Mirel Talos.

La randul sau, parlamentarul salajean face cunoscut ca Avram va reintra in echipa sa, urmand sa ocupe fotoliul de consilier in cadrul cabinetului parlamentar. “In conditiile in care justitia s-a pronuntat definitiv in favoarea sa, Sebastian Avram va reveni in echipa noastra”, declara Mirel Talos.

 Candidatura cu scantei la Mirsid

Sebastian Avram ar putea fi, totodata, candidatul PNL la functia de primar al comunei Mirsid, in conditiile in care, la aceasta ora, reprezentantii PSD exclud colaborarea cu liberalii in comuna amintita. Surse din cadrul PNL Salaj sustin ca, din nefericire, protocolul USL pentru alegerile locale din acest an are toate sansele sa nu fie pus in practica la Mirsid. De altfel, intelegerea dintre cele doua partide, la nivel de judet, este ca in localitatile unde exista un primar din partea PSD sau PNL, acesta va fi sustinut la viitoarele alegeri de catre USL, cu o conditie insa: functia de viceprimar sa apartina celeilalte formatiuni politice. La Mirsid, in acest moment, atat primarul, cat si viceprimarul fac parte din PSD. Si, cum era de asteptat, niciunul nu vrea sa renunte la fotoliu, situatie care lasa PNL “descoperit”. Cu alte cuvinte, la alegerile din iunie, la Mirsid, s-ar putea inregistra o situatie deloc favorabila imaginii USL Salaj, atata timp cat PSD si PNL vor avea candidati separati.

 Condamnat, dar… achitat

In noiembrie 2011, Sebastian Avram a decis sa demisioneze din functile politice pe care le detinea, pentru a evita orice fel de interpretare politica a situatiei in care se afla. Fost primar al comunei Mirsid, in mandatul 2004-2008, Sebastian Avram, a fost condamnat de Judecatoria Zalau la un an de inchisoare cu suspendare pentru “abuz in serviciu contra intereselor publice”. Mai precis, liberalul era acuzat la acea vreme ca, in perioada in care a condus destinele Mirsidului, a platit o serie de lucrari despre care procurorii salajeni sustineau ca nu au fost efectuate, lucru demontat in cele din urma de catre judecatorii Curtii de Apel Cluj.

Recomandari

Alte Articole