Consilier judetean condamnat la inchisoare cu suspendare

Consilierul judetean Alexandru Serban, din Zalau, a fost condamnat, saptamana trecuta, la 10 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala. Pedeapsa vine urmare trimiterii in judecata a acestuia, in luna martie a anului in curs, dupa ce, beat fiind, a provocat un accident de circulatie soldat cu pagube materiale.

Judecatoria Zalau s-a pronuntat in acest caz in data de 2 mai si a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii pe o durata de 2 ani si 10 luni, care constituie termen de incercare pentru inculpat. Potrivit solutiei date de instanta, consilierul judetean va ispasi intreaga pedeapsa aplicata, fiind revocat beneficiul suspendarii conditionate, in cazul savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de incercare. De asemenea, Alexandru Serban va trebui sa achite suma de 940 de lei reprezentand cheltuieli judiciare si alte onorarii. Decizia este cu drept de recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.

In cauza, consilierul judetean s-a retras din majoritatea functiilor de conducere si din administratie detinute. In 12 ianuarie, acesta si-a dat demisia din functia de presedinte al Filialei Salaj a Crucii Rosii, dupa ce anterior, in luna decembrie, s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al organizatiei PSD Salaj. De asemenea, Alexandru Serban a solicitat conducerii Consiliului Judetean, prin adresa cu numarul 367 din 13 ianuarie, incetarea calitatii de membru al Consiliului de Administratie al Muzeului Judetean de Istorie din Zalau, mentionand ca retragerea sa din aceasta functie nu are legatura cu accidentul de circulatie.

Reamintim ca zalauanul Alexandru Serban, in varsta de 62 de ani, a fost prins beat la volanul masinii in data de 22 decembrie, dupa ce a fost implicat intr-un accident de circulatie in municipiu. In timp ce se indrepta spre casa pe strada Parcului, din spatele sediului Primariei Zalau, acesta a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina in peretele casei unor batrani. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidentiind o concentratie alcoolica de 0,54 miligrame/litru de alcool pur in aerul expirat. Soferului i s-au recoltat probe biologice de sange, rezultatul fiind 1,55 grame per litru de alcool pur in sange. Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice.

Recomandari

Alte Articole