Cernuc-Gospodărie marca CFR Cluj (VIDEO-Galerie FOTO)

Cu câteva ore înaintea meciului cu Manchester United, suporterii CFR-ului sunt pregătiţi deja să serbeze un eventual succes al favoriţilor. Unul dintre cei mai înfocaţi fani ai echipei campioane, locuieşte în îndepărtatul sat Cernuc, din judeţul Sălaj.

 

Ioan Topan ţine de ani de zile cu CFR Cluj, mai exact de prin 1971, când urma şcoala profesională la Cluj Napoca. A rămas suporter feroviar, chiar şi atunci când echipa a pribegit prin divizia C. Omul nostru are acum 56 de ani şi, în locuinţa lui din satul Cernuc, comuna Gârbou, a amenajat un adevărat club al suporterilor echipei CFR.

Poarta de lemn are sculptată sigla CFR 1907, iar pe pereţi tronează steaguri vişinii şi un poster mare al fostului fotbalist clujean Adrian Anca. De altfel, Anca a fost febleţea lui Ioan Topan, portretul lui fiind pus la loc de cinste in casă, alături de “Cina cea de taină”. Suporterul clujenilor mai are fulare ale CFR-ului şi o sculptură cu sigla clubului favorit, pe care mai trebuie doar să o lăcuiască. La loc de cinste, mai sunt poze cu dedicaţie primite de la acelasi Adrian Anca şi un tricou al lui Eugen Trică. Ioan Topan spune că intenţionează să-şi vopsească întreaga casă în vişiniu şi că, dacă ar putea face rost de un steag mare al CFR-ului, l-ar pune pe casă ca să poată fi văzut din avion.

Problema lui Ioan Topan este că toţi vecinii lui, împreună cu care vizionează meciurile la televizor sunt stelişti, dar asta nu înseamnă cu nu sunt alături de el, atunci când joacă CFR-ul în cupele europene. Mici diferende apar la partidele directe Steaua-CFR, dar sunt rezolvate pe cale amiabilă la un pahar de pălincă. De altfel, prietenii microbişti au început deja “încălzirea”, în acelaşi mod, pentru partida CFR Cluj – Manchester United, deşi nu îşi fac prea mari speranţe. Ioan Topan este însă optimist şi spune că CFR-ul va scoate cel puţin un egal, mai exact 1-1.

Mircea Mureşan

Recomandari

Alte Articole