Casa Municipala de Cultura, "teleportata" in cladirea fostului Club al Tineretului

Receptia finala a lucrarilor realizate la cladirea fostului Club al Tineretului a avut loc ieri, scopul investitiei fiind schimbarea destinatiei unora dintre spatiile existente si crearea de incaperi noi, necesare desfasurarii activitatilor impuse de noua destinatie stabilita de Consiliul Local – aceea de spatiu pentru desfasurarea de activitati cultural artistice si sediu administrativ al Casei municipale de Cultura. „De astazi Casa Municipala de Cultura se muta intr-un spatiu nou, in care isi vor desfasura activitatea ansamblurile, Consiliul Local al Tinerilor, Fanfara „Promenada”, teatrul de papusi. Ne bucuram ca am reusit sa finalizam aceasta lucrare, asteptam de multa vreme ca, pentru ansamblurile noastre sa avem un spatiu propriu, in care sa putem investi iar activitatea lor sa se desfasoare intr-un mediu adecvat”, a spuns Radu Capilnasiu, primarul Municipiului Zalau.

Imobilul este dispus pe patru niveluri (demisol partial, parter, etaj, mansarda partiala), are o amprenta la sol de 630,47 de metri patrati (parter) si o suprafata construita desfasurata de 1.505,36 de metri patrati. In baza contractului de lucrari, S.C. Tacon S.R.L. Zalau a executat lucrarile la obiectivul de investitii mentionat, avand termen de finalizare data de 20 martie 2012. Valoarea lucrarilor contractate a fost de 1,4 milioane de lei cu TVA si au constat, in principal, in recompartimentari necesare asigurarii functiunilor de sala de spectacole si sediu administrativ. Aceste lucrari au presupus inclusiv inlocuirea integrala a instalatiilor electrice, termice, sanitare si de gaz. De asemenea, in vederea cresterii confortului termic si a reducerii consumurilor si costurilor energetice, s-au executat lucrarile de izolare termica a fatadelor, termoizolarea si hidroizolarea terasei, inlocuirea tamplariei cu termopan.

La finalizarea obiectivului, spatiile functionale sunt o sala de spectacol, o sala de repetitii, scena, sali de activitati culturale, grupuri sanitare, vestiare, magazii, garderoba, holuri, cabina tehnica, birouri etc.

Recomandari

Alte Articole