Calin Popescu-Tariceanu: ”Nu vom avea standard de viata occidental cu impozite mici”

Prezent la Zalau, pentru a-l sprijini in campania electorala pe primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care candideaza pentru un nou mandat, si intrebat fiind cum vede intentia Guvernului de a impozita diferentiat bugetarii, in functie de venituri, liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca romanii „ar trebui sa inceapa sa inteleaga ca nu o sa avem standardul de viata pe care il au occidentalii platind impozite probabil la jumatate sau o treime din cat platesc ceilalti”. „In Romania, oamenii ar trebui sa inceapa sa inteleaga ca nu o sa avem standardul de viata pe care il au occidentalii platind impozite probabil la jumatate sau o treime din cat platesc ceilalti. Eu, ca liberal, sunt avocatul impozitelor mici, dar cred ca exista in acelasi timp necesitatea unui echilibru intre aspiratii si posibilitati. Vrem sa functionam in continuare cu impozite mici, atunci si proiectele pe care le avem in vedere nu vor putea avea anvergura pe care uneori, poate, ne-o dorim”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Potrivit sursei citate, totusi, inainte de a discuta despre o posibila majorare de taxe, ar trebui valorificate anumite resurse de care dispune Romania. „Sunt de parere ca, inainte de a discuta despre o posibila majorare de taxe, exista anumite resurse care poate trebuie valorificate. Exista un procent destul de mare de evaziune fiscala, sunt poate alte taxe care merita revizuite, insa acest lucru nu inseamna ca, intr-o perioada economica dificila, o anumita solidaritate sa nu functioneze intre oameni care sunt, in final, membrii societatii noastre”, a spus Tariceanu.

De asemenea, intrebat fiind ce se va intampla cu directorii din deconcentrate care fac campanie electorala si se implica in aceasta ca si candidati, Tariceanu a spus ca „ar fi foarte bine sa existe o separare intre ceea ce inseamna administratie si politica, acest lucru neinsemnand, insa, ca oamenii nu au voie la propria opinie politica”. „Sigur ca mi-as dori ca acest lucru sa inceapa sa prinda teren si sa se instaleze o alta cultura, pentru ca politizarea excesiva a functiilor publice aduce o serie de neajunsuri si nu mi se pare ca este un lucru benefic pentru progresul Romaniei”, a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

”Alianta cu PSD este extrem de benefica”

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor a declarat ca „Guvernul condus de PDL si inspirat de presedintele Basescu a fost o mostra de incompetenta si coruptie cum nu s-a mai vazut de 22 de ani incoace”. „Mai devreme decat se astepta lumea, USL a reusit sa rastoarne Guvernul condus de PDL si inspirat de presedintele Basescu, un Guvern care – dupa parerea mea – a fost o mostra de incompetenta si coruptie cum nu s-a mai vazut de 22 de ani incoace. A venit momentul unei schimbari politice pe care noi am initiat-o si sper sa nu dezamagim electoratul. Vor urma doua runde de alegeri importante, sper ca primul pas, din 10 iunie, sa consfinteasca o victorie categorica a partidelor care alcatuiesc USL si in felul acesta sa punem o caramida serioasa la construirea viitoarei temelii politice”, declarat Calin Popescu-Tariceanu.

Potrivit sursei citate, alegerile parlamentare din toamna vor aduce „un Parlament cu o deplina legitimitate, care sa ia masurile necesare scoaterii Romaniei din criza economica in care se afla”.

Calin Popescu-Tariceanu a spus ca PNL are in Ardeal o sustinere puternica, fapt care dovedeste ca „oamenii de aici – care sunt seriosi, cumpatati, cu multa aplicatie catre munca si performanta – apreciaza modul in care noi am guvernat, modul in care facem politica in Romania de astazi”. „PNL se adreseaza tuturor categoriile profesionale si convingerea mea este ca, cu cat in Romania, oamenii vor intelege ca prin promovarea politicilor liberale vor avea de castigat, cu atat bunastarea si gradul de civilizatie vor creste si cu atat mai mult vom putea sa ne bucuram de viata pe care o traim. Sigur ca misiunea noastra nu este una usoara. Suntem intr-o companie de concurenta puternica, dar cred ca alianta cu PSD este extrem de benefica”, a adaugat Tariceanu.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu, s-a aflat, joi, la Zalau pentru a-l sprijini in campania electorala pe primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care candideaza pentru un nou mandat. „Oamenii la care tin, pe care-i apreciez si care fac treaba merita sa-i ajuti. Acesta este motivul pentru care am venit in Zalau, ca sa particip la campania electorala pe care o desfasoara Radu Capilnasiu, pentru realegerea in functia de primar”, a spus Tariceanu, pentru a explica prezenta sa, joi, in municipiul salajean.

Tot la Zalau, Calin Popescu-Tariceanu a luat parte la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Colegiul National „Silvania”, precum si la cea de-a XIX-a editie a expozitiei cu vanzare „Expo Casa”, care se desfasoara in perioada 31 mai – 3 iunie 2012. Urmatorul oras pe care Tariceanu il va vizita, in turul sau politic in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, este Satu Mare.

Recomandari

Alte Articole