Atentie, politist beat la volan!

Un politist zalauan in varsta de 39 de ani este cercetat penal si disciplinar si risca pana la destituirea din Politie, dupa ce a provocat, miercuri noaptea, un accident de circulatie intr-o intersectie din municipiu. Fapta este cu atat mai grava cu cat politistul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, ceea ce a atras dupa sine o cercetare disciplinara dispusa de conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Doua autoturisme au fost avariate intr-un accident de circulatie produs, miercuri noaptea, la intersectia strazilor Gheorghe Doja cu Avram Iancu, din municipiu. Politistii ajunsi la fata locului au avut supriza sa constate ca unul dintre soferi era chiar un coleg de-al lor, care, pe deasupra, era si beat.

Alcoolemie de 0,69 in aerul expirat

Din primele cercetari efectuate la fata locului, oamenii legii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este chiar politistul, care nu a respectat regulile de circulatie. “In data de 23 mai, in jurul orei 23, in municipiul Zalau, la intersectia strazilor Gheorghe Doja cu Avram Iancu, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Conducatorul auto Leon S.C., de 39 de ani, din Zalau, in timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers spre stanga si a intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de Sandor T., de 37 de ani, din Zalau, care intrase in depasirea acestuia”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta.

Potrivit sursei citate, ambii soferi implicati in accident au fost testati cu aparatul alcooltest, in cazul agentului de politie rezultatul fiind pozitiv. “Urmare testarii in vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat un consum de 0,69 de miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat”, a precizat purtatorul de cuvant.

Prin urmare, pe numele acestuia a fost intocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica de peste 0,8 grame per litru de alcool pur in sange. Daca va fi gasit vinovat, Leon S.C. risca sa ajunga in spatele gratiilor.

Risca sa-si piarda serviciul

Agentul de politie vinovat de producerea accidentului risca sa ramana fara serviciu, dupa aproape 8 ani dedicati uniformei de politist.

Potrivit sursei mentionate anterior, conducerea inspectoratului a declansat procedura cercetarii disciplinare. “Din dispozitia sefului inspectoratului, comisar sef Iosif Ghiurca, s-a declansat procedura cercetarii disciplinare pentru comportare necorespunzatoare, de natura a aduce atingere onoarei, probitatii profesionale sau prestigiului institutiei. Politistul risca, pe linie profesionala, una din sanctiunile prevazute de lege: mustrare scrisa, diminuarea drepturilor salariale intre 5-20 la suta, pentru o perioada de la 1-3 luni, amanarea promovarii in grad sau functie superioara de pana la 3 ani, trecerea intr-o functie inferioara sau chiar destituirea din politie”, a precizat Tincuta Dumuta.

Zalauanul Leon S.C. este agent de politie la Politia Municipiului Zalau inca din anul 2004.

Recomandari

Alte Articole