Atenţie, drum antiradar la Negreni şi Cormeniş! (Galerie FOTO)

Deşi figurează ca modernizat în actele şefilor de la Consiliul Judeţean din Sălaj, DJ 109 E Buzas-Lozna, pe o distanţă de aproximativ 10 km, nu a văzut asfaltul de pe vremea tătucului Ceauşescu.Mai mult, nici în acest an nu sunt bani pentru reparaţii.

De la Buzaş la Lozna, drumul reprezintă un adevărat test psihologic pentru şoferi, dar şi unul de rezistenţă pentru bucşile şi bieletele maşinilor. Hârtoape, trambuline şi gropi! Pe cei aproximativ 10 kilometri, de la ieşirea din Buzaş, Via Negreni-Cormeniş, carosabilul (dacă se mai poate numi aşa) este rău şi pentru căruţe. Pe această distanţă, ultima reparaţie a fost făcută înaintea revoluţiei din 89. Porţiunile intermitente de asfalt abia se mai zăresc din cauza gropilor, pietrişului şi buruienelor. În zona Cormeniş aspectul este cel al unui drum forestier. Aici se circulă pe un singur sens în mai multe locuri, iar asfaltul nu există. Directorul tehnic al CJ Sălaj spune că nici în acest an nu sunt prevăzuţi bani pentru reparaţii, întrucât banii existenţii au fost direcţionaţi pentru repararea altor drumuri judeţene,  alocarea banilor pentru reabilitarea şoselelor fiind făcută în funcţie de trafic, dar şi de legăturile cu alte şosele. Pentru a ajunge în satele Negreni şi Cormeniş nu există rută ocolitoare decât pe la Letca, unde şantierul din acest an al drumului Jibou-Răstoci face traficul extrem de anevoios.

Şoferi, lăsaţi stresul acasă, prin Negreni, Cormeniş dar şi în Valea Leşului, deoarece nu o să vă întâlniţi cu radarul, garantat! Răbdarea fie cu voi! Viteza de croazieră este undeva la 20 de km/h. Dacă vă aventuraţi de nevoie pe tronsonul ciuruit, atenţie la tractoare şi căruţe, care vă pot depăşi fără probleme!

Mircea Mureşan

Recomandari

Alte Articole