Articole pirotehnice confiscate de polițiștii sălăjeni

La data de 14 decembrie a.c., în parcarea unui supermarket din localitatea Jibou, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou au depistat un tânăr de 16 ani din comuna Surduc, județul Sălaj, în timp ce oferea spre vânzare 400 de articole pirotehnice (petarde).

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Cetăţenii sunt atenţionaţi că poliţiştii sălăjeni acţionează pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale. Pentru a preveni incidentele neplăcute şi chiar victimizarea populaţiei prin folosirea unor obiecte pirotehnice neconforme noilor prevederi legislative, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetăţenii sunt rugaţi să achiziţioneze obiectele pirotehnice permise de lege doar de la societăţi autorizate.

Recomandari

Alte Articole