Aproape 85 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, în valoare de peste 14.600 de lei, confiscați de polițiștii sălăjeni

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localitățile sălăjene Bobota și Var, la un parchet de exploatare forestieră și la 20 de transportatori de material lemnos.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei. De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos deținut într-un depozit de pe raza localității sălăjene Bobota, s-a constatat o diferență de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice și stocurile faptice.

În consecință, agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societății.

Recomandari

Alte Articole