Apa plata cu microbi la Lidl!

Supermarketul Lidl din Zalau a retras de la comercializare, in 24 decembrie, aproximativ o mie de litri de apa plata, dupa ce s-a constatat ca aceasta contine microbi care nu o fac potabila. Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, Bacsa Laszlo, ne-a declarat ca este vorba de 206 pet-uri de cinci litri fiecare. „Incarcatura microbiologica peste limita maxima admisa este cu Pseudomonas Aeruginosa, care cauzeaza probleme de sanatate odata ajuns in corpul uman. Cantitatea de apa marca Saguaro a fost retrasa de la comercializare de Lidl fara ca din ea sa se fi vandut pet-uri”, a declarat directorul adjunct al DSVSA Salaj.

Apa plata a fost retrasa in urma autosesizarii venite din partea reprezentantilor magazinului, care au facut o analiza calitativa a produsului. Oficialii DSVSA Salaj sustin ca, in acest moment, nu mai exista pe piata locala niciun litru de apa plata neconforma.

Pseudomonas aeruginosa – numit si bacilul pioceanic, este o bacterie gram negativa, intalnita de obicei in infectii intraspitalicesti, fiind caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca pseudomonas aeruginosa cauzeaza tulburari gastro-intestinale. De asemenea, medicii sustin ca bacilul pioceanic poate determina infectii cu localizari diferite in organism: de la infectii in sfera ORL, respiratorii, urinare, cutanate si pana la septicemii grave.

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice in functie de rezultatul antibiogramei, administrate in functie de localizarea si gravitatea infectiei si de varsta bolnavului. Avand in vedere multirezistenta la antibiotice si din cauza rapiditatii cu care bacilul se dezvolta, tratamentul poate fi destul de dificil, adesea utilizandu-se asocieri de mai multe antibiotice.

Recomandari

Alte Articole