Agricultură cu utilaje de un milion de euro la Bobota

La circa un milion de euro se ridică valoarea utilajelor agricole achiziţionate de societatea comercială Agrobob SRL, din localitatea Bobota, în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cu sprijinul Uniunii Europene şi al Guvernului României. Pentru aprecierea acestei iniţiative menite să ridice economia prin agricultură, prefectul judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, a vizitat în cursul zilei de joi sediul firmei. “Apreciez astfel de iniţiative şi cred că viitorul agriculturii la noi în judeţ, şi nu numai, este al fermierilor care vor lucra, în arendă sau ca proprietari, suprafeţe compacte, suprafeţe mari de teren. Următorul pas ar fi crearea unor spaţii pentru depozitarea recoltelor. Doar astfel fermierii noştri vor putea fi competitivi într-un domeniu dificil şi capricios”, a precizat prefectul Vegh Alexandru.

 

Potrivit administratorului firmei, Vasile Iancău, au fost achiziţionate doar maşini şi utilaje noi, performante, cu care vor fi lucrate cele aproximativ 500 de hectare de teren din comunele Bobota şi Sărmăşag pe care SC Agrobob SRL le-a luat în arendă, de la peste 100 de proprietari. Culturile pe care fermierul le are în vedere sunt diverse, incluzând porum, grâu, rapiţă, orz sau orzoaică.

 

Proiectul “Achiziţii de maşini şi utilaje agricole la SC Agrobob SRL prin măsura 121 – Modernizarea Exploataţiilor Agricole” a avut o valoare totală de 945.944 de euro, din care 50 la sută contribuţie proprie, şi a fost implementat în perioda 2009-2011.

Recomandari

Alte Articole