A violat femeia care i-a dat viata

Un scenariu rupt dintr-un film de groaza s-a petrecut, luna trecuta, intr-o familie din comuna Halmasd. Ametit de bautura, un barbat in varsta de 38 de ani s-a napustit cu pumnii asupra mamei sale si, fara sa-i pese de cea care i-a dat viata, a violat-o.

Un barbat in varsta de 38 de ani, din localitatea Aleus, comuna Halmasd, a fost arestat preventiv pentru savarsirea infractiunilor de viol, dupa ce, la inceputul lunii decembrie, anul trecut, si-a violat mama.

Socanta intamplare a avut loc in seara zilei de 7 decembrie, dupa o cearta intre mama si fiul acesteia. Amenintand-o, barbatul Dumitru Viorel L. s-a napustit asupra mamei sale, Sofia, si, tinandu-i astupata gura cu palma, ca nu cumva sa poata chema ajutor, a violat-o.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca, in urmatoarea zi, femeia a sunat la politie. “Politia a fost sesizata de o femeie in varsta de 60 de ani, din localitatea Aleus, ca fiul ei, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, folosind amenintari si violenta, a obligat-o sa intretina un raport sexual normal cu aceasta”, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit sursei citate, in data de 9 decembrie, barbatul in varsta de 38 de ani a fost arestat si prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru incest si viol. In aceeasi zi, magistratii Judecatoriei Simleu Silvaniei au emis pe numele barbatului un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

In data de 30 decembrie, barbatul a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de viol. In cursul zilei de ieri, judecatorii au verificat masura arestarii preventive a inculpatului. “In cauza, s-a decis mentinerea masurii arestului preventiv in cazul inculpatului acuzat de viol”, ne-a declarat Maria Man, grefier in cadrul Judecatoriei Simleu Silvaniei.

Femeia si fiul acestuia locuiau singuri in casa, dupa ce sotul acesteia a decedat. Satenii spun despre acestia ca provin dintr-o familie dezorganizata.

Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa petreaca pana la 18 ani dupa gratii. Potrivit legislatiei in vigoare, raportul sexual cu o persoana de sex diferit, membru al familiei cu care autorul este ruda in linie directa sau frate, savarsita prin constrangerea acesteia sau profitand de neputinta ei de a se apara ori de a-si exprima vointa constituie infractiunea de viol si se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

In prezent, Dumitru Viorel L. se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj.

Recomandari

Alte Articole