A fost aprobat bugetul județului Sălaj

Consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, bugetul propriu al judeţului şi al instituțiilor și serviciilor publice subordonate, pentru 2023, în valoare de aproximativ 363 milioane de lei, cu 16% mai mare decât cel din 2022. Mai mult de jumătate din această sumă a fost alocată pentru dezvoltare.
 
 Pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene sunt prevăzute peste 131 milioane de lei, vizate fiind investițiile pe DJ 191C: Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ 108E: limită județ Cluj – Fodora – Rus – Buzaș – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj, DJ 108D: Crișeni – Cehu Silvaniei. Pe măsură ce lucrările vor avansa, administrația județeană va suplimenta sumele alocate inițial.
 Alte 27 milioane de lei merg către Spitalul Județean de Urgență Zalău, atât pentru continuarea investițiilor în infrastructura de sănătate, cât și pentru dotări. Asistența socială beneficiază de o alocare bugetară de 7 milioane de lei, în timp ce unitățile de învățământ special din subordine primesc un milion de lei.

Recomandari

Alte Articole