Atleţii din Sălaj atacă primele medalii din 2016

Opt atleți de la Clubul Sportiv Școlar Zalău și Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău au plecat vineri dimineață, spre capitală, să cucerească primele medalii ale atletismului sălăjean din anul 2016 în cadrul Campionatelor Naționale de Sală rezervate categoriei de vârstă juniori 1.

Competiţia va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică în Sala de Atletism din incinta Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”.

Concursul din capitală consemnează cea de-a doua competiție națională ca și interes din acest an, după ce la finalul săptămânii trecute în aceeași locație s-au disputat întrecerile categoriilor de vârstă tineret și seniori unde judeţul nostru a fost reprezentat de cinci sportivi, dar din păcate niciunul dintre aceştia nu a urcat pe podiumul de premiere.

Aşadar, județul Sălaj va fi reprezentat în cadrul competiției de la București de o delegație de opt sportivi, cinci de la Clubul Sportiv Școlar Zalău și trei de la Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” Zalău, iar unii dintre ei au mari șanse la un loc pe podium.

După ce s-au ”încălzit” în etapele preliminare, atleții vor concura acum cu medaliile pe masă, într-o sală renovată în urmă cu un an și care dispune acum de condiții cât de cât la nivelul așteptărilor.

Clubul Sportiv Școlar a trimis în capitală pentru a lupta pentru medalii s-au o clasare cât mai sus în clasamentul național pe alergătorii Raul Crecan (1.500 m şi 800 m), Robert Parge (400 m şi 800 m), Florin Fucsko (400 m şi 800 m) și Andrei Oneș (1.500 m) – toți patru pregătiți de profesorul Nelian Ianchiș, precum și pe Florin Matei, sportiv antrenat de profesorul Virgil Sabou, care va concura în proba de greutate.

De la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău au plecat spre capitală însoțiți de profesorul antrenor emerit Teodor Bidian alergătorii: Gruia Luca (3.000 m), Gheorghe Claudiu Meleg (3.000) și Şarkany Rachel (60 m).

Cele mai mari șanse la câștigarea unei medalii le au Raul Crecan la 1.500 de metri și Robert Parge la 400 de metri, dar cu șanse la podium intră în concurs și Luca Gruia și Claudiu Meleg, ambii la 3.000 de metri.

Florin Fucsko și Florin Matei, ambii juniori 2, au șanse reduse la podium, dar speranţele lor la cucerirea unei medalii sunt ridicate la naționalele juniorilor 2, programate peste o săptămână în aceeași Sală de Atletism din București.

La ediția din acest an a naționalelor de sală pe teren acoperit rezervate juniorilor 1 s-au înscris peste 300 de sportivi din întreaga țară.

Recomandari

Alte Articole