Liviu Balint (UNPR): „Nu avem un protocol semnat cu PSD pentru alegerile locale sau parlamentare! Reviewed by CD on . Liderul UNPR Sălaj, Liviu Balint, a declarat pentru Transilvania-tv.ro, că până în luna septembrie, formatiunea politică pe care o reprezintă, va avea organizaț Liderul UNPR Sălaj, Liviu Balint, a declarat pentru Transilvania-tv.ro, că până în luna septembrie, formatiunea politică pe care o reprezintă, va avea organizaț Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Liviu Balint (UNPR): „Nu avem un protocol semnat cu PSD pentru alegerile locale sau parlamentare!

Liviu Balint (UNPR): „Nu avem un protocol semnat cu PSD pentru alegerile locale sau parlamentare!

Liviu Balint (UNPR): „Nu avem un protocol semnat cu PSD pentru alegerile locale sau parlamentare!

Liderul UNPR Sălaj, Liviu Balint, a declarat pentru Transilvania-tv.ro, că până în luna septembrie, formatiunea politică pe care o reprezintă, va avea organizații locale în toate comunele sălăjene, iar până la mijlocul lunii decembrie, intenționează să definitiveze lista pentru alegerile locale de anul viitor. Listele vor cuprinde persoanele propuse pentru a candida la primării, în consiliile locale și județene. „Sunt câteva comune în care avem organizații, Dobrin, Ip și peste tot o să finalizăm. Avem în Zalha unde avem și un consilier local pe Marc Ioan, în Rus tot un consilier local pe Adinel Pop. Actualii consilieri locali de la PP-DD își vor păstra locurile eligibile la viitoarele alegeri locale, mi se pare corect și normal” a precizat Balint.
Acesta susține că, momentan, nu știe cum vor merge la alegerile locale și cele parlamentare, pe liste comune cu PSD sau singuri. „Noi (UNPR nr.) având în momentul de față un protocol cu PSD semnat încă din 2012, alinața de centru-sânga, care este valabil până în 2020; dar în funcție de ce se va întâmpla cu guvernarea, nu știm ce se poate întâmpla până la anul, deocamdată, nu avem un protocol semnat pentru alegerile locale sau parlamentare. Se poate să mergem împreună cu PSD-ul, se poate să mergem și separat. Chiar și în partid sunt două curente, mulți spun să mergem singuri, alții spun să mergem împreună cu PSD-ul, ce se va decide la centru, noi vom respecta, dar pot să vă spun că vom avea pregătiți candidați pentru primării, consilieri locali și județeni. Eu personal, o să candidez la primăria Jibou” a arătat liderul progresiștilor sălăjeni.
Balint adminte că este foarte posibil ca unii consilieri locali din partea PP-DD-ului ( partid care a fuzionat cu UNPR nr.) să nu-și dorescă un loc pe listele progresiștilor în următoarea legislatură, ci să se orienteze spre altă formațiune. „Care își vor dori; probabil că nu-și vor dori toți 100%, dar din partea noastră, au tot sprijinul. Eu nu pot să confirm exact. Dacă unu spune: domnle, eu nu vreau să merg pe listele voastre, că vreau să merg, mi-am găsit un loc în alt partid, pot exista și astfel de situații”. Pe de altă parte președintele UNPR Sălaj, spune că sunt doritori și din alte formațiuni politice care vor să li se alăture, dar că nu au nevoie de „oportuniști”. „Să știți că sunt doritori, dar noi analizăm foarte serios problema, pentru că dacă vroiam să facem un partid doar să fie la număr, puteam să-l fac demult în decursul celor cinci ani, dar ușile partidului nostru sunt deschise, dar nici chiar să intre oricine. Oportuniști, probabil și printre cei pe care îi avem acum mai sunt (…) dar exact numai să-și obțină scopul și obiectivul pe termen scurt, chiar nu avem nevoie de așa ceva” a explicat politicianul.
El a mai declarat că formațiunea sa, nu va da jos niciodată un Executiv din care face parte, însă, există două soluții prin care Victor Ponta poate părăsi Palatul Victoria. „UNPR-ul niciodată n-o să dea jos printr-un vot în Parlament a unei moțiuni de cenzură un Guvern din care face parte, n-a făcut-o nici până acum, indiferent în ce guvern a fost. Guvernul Ponta nu poate să cadă decât prin două soluții: premierul Ponta să-și dea demisia sau să fie trădat de colegii dânsului de partid, cei din PSD. Dacă vă amintiți și Guvernul Boc și MRU au căzut prin trădările colegilor din PD-L la acea vreme” a concluzionat acesta.
Balint susține că „avem în momentul de față 4780 de membrii cu adeziuni la UNPR. Noi UNPR-ul avem 23 de consilieri locali, doi viceprimari: unul la Băbeni și altul la Dragu” a conchis el.

Andreea  POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus