Luna Curățeniei de Primăvară în Zalău

În perioada 15 martie – 15 aprilie, Primăria Municipiului Zalău demarează a 26-a ediție a acțiunii “Luna Curățeniei de Primăvară”, cu sprijinul unităților subordonate Consiliului Local, al instituțiilor publice, al societăților comerciale și al unităților de învățământ din municipiul Zalău.
La acțiune au fost invitate 9 instituții publice, 16 unități de învățământ, 10 societăți comerciale, 20 de societăți comerciale care au în vecinătate cursuri de apă, o fundație și o asociație. Totodată, persoanele fizice sau juridice care doresc să se alăture programului trebuie doar să își exprime intenția printr-un e-mail la adresa corpcontrol@zalausj.ro.
Acest program se adresează tuturor locuitorilor municipiului Zalău și își propune creșterea spiritului civic cu privire la întreținerea curățeniei municipiului; mobilizarea cetățenilor, persoane fizice și juridice, pentru desfășurarea activităților cuprinse în program; creșterea gradului de salubrizare și igienizare a orașului, cât și executarea de lucrări de refacere pe domeniului public al municipiului Zalău. De asemenea, prin program se are în vedere transportul deşeurilor care au fost depozitate pe domeniul public; plantarea de noi arbori şi arbuşti ornamentali; văruirea arborilor şi arbuştilor de pe domeniul public și desfăşurarea unor activităţi de ecologizare a parcurilor, grădinilor publice, zonelor de agrement şi spaţiilor verzi din cartierele de locuinţe, de către elevi, în scop educativ.
Mijloacele de transport și materialele necesare pentru colectarea deșeurilor adunate în urma acțiunii de igienizare și ecologizare vor fi asigurate de către Primăria Municipiului Zalău, prin SC Citadin Zalău SRL, iar activitatea va fi urmărită zilnic de către inspectorii din cadrul Direcției Corp Control.
Dacă, din motive obiective, lucrările cuprinse în program nu vor putea fi finalizate conform graficului, perioada de executare a lucrărilor se va prelungi până la finalizarea completă.

Recomandari

Alte Articole