Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii sălăjeni au acţionat săptămâna trecută pentru depistarea celor care conduc, pe drumurile publice, în stare de ebrietate. Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere a făcut parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat, la nivel judeţean, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În acest context, în cadrul acţiunii, poliţiştii sălăjeni au constatat 13 fapte de natură contravenţională de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 24 de infracțiuni, dintre care 12 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2017.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Exemple:

Un zălăuan de 62 de ani a fost depistat în dimineaţa zilei de 10 iunie a.c., de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 108A, prin localitaea Creaca, cu o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, pe strada Cetăţii, din municipiu, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din Zalău. La testarea cu alcooltestul, şoferul avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal pe infracţiunea de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art., 336 Cod Penal.

Recomandari

Alte Articole