Zeci de salajeni, victime ale virozelor si pneumoniilor

Desi cazurile de infectii acute ale cailor respiratorii sunt in scadere fata de saptamana anterioara, cativa zeci de salajeni au avut nevoie de tratament pe patul de spital. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, a declarat ca acei mai afectati sunt minorii cu varste de pana in 14 ani. “In saptamana 10-16 octombrie, la nivelul judetului s-au inregistrat 1.480 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu zece procente fata de saptamana anterioara. De asemenea, in acelasi interval de timp, au fost sesizate 87 de cazuri de pneumonii acute, tot in scadere fata de perioada anterioara cu 22 la suta. Cei mai afectati au fost copiii cu varste de pana la 14 ani”, ne-a declarat purtatorul de cuvant. Aceeasi sursa a mentionat ca dintre persoanele cu afectiuni respiratorii, 59 au necesitat tratament in regim spitalizat.

Infectiile respiratorii sunt favorizate de racirea brusca a vremii, hainele adecvate sezonului rece fiind absolut necesare. O alta cauza a numarului ridicat de astfel de infectii este si faptul ca majoritatea persoanelor nu mai stau afara pentru ca e frig, iar in spatiile inchise virusul se transmite mult mai usor de la o persoana la alta.

In cazul in care bolnavul decide sa ia singur un tratament, acesta va consta in medicamente simptomatice, antiinflamatoare si multe ceaiuri calde. Specialistii in sanatate atrag atentia asupra faptului ca tratarea cu antibiotice poate fi daunatoare, fapt pentru care ele se vor administra numai daca medicul va decide acest lucru. De asemenea, pentru o vindecare cat mai rapida si pentru a evita imbolnavirea altor persoane, este recomandata izolarea bolnavului pentru cateva zile.

Recomandari

Alte Articole