Zeci de poliţişti sălăjeni s-au mobilizat să caute o minoră care a sesizat că a fost sechestrată

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunea de lipsire de libertate, ca urmare a unei sesizări făcută prin apelul de urgență 112, în după-amiaza zilei de 15 iunie. Bănuită de comiterea faptei este o minoră din județul Sălaj.

În fapt, la data de 15 iunie a.c., ora 17.03, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată într-o locuinţă, însă nu poate oferi informaţii suplimentare, pe motiv că faţa i-a fost acoperită. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată.

Pentru găsirea acesteia au fost angrenaţi 26 de poliţişti de la mai multe structuri.

Verificările efectuate de polițiști au dus, marți, 16 iunie a.c., la identificarea apelantei, în persoana unei adolescente de 13 ani, din județul Sălaj. Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al părinţilor.

De asemenea, la momentul apelului aceasta şi-a dat alt nume decât cel real.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările urmând a fi extinse şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

Recomandari

Alte Articole