Zaharescu, etichetat de Baconschi drept ”un actor fără scenă” (VIDEO)

 

“Un actor care n-a făcut nici pe scena teatrelor carieră şi nici pe cea politică” este declaraţia pe care a făcut-o fostul Ministru de Externe, Teodor Baconschi la Zalău, recent, despre Andrei Zaharescu fostul purtător de cuvânt al Executivului, actualul consul general în Cape Town. În cadrul conferinţei de presă cu ocazia inaugurării noului sediu al Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi a Fundaţiei cu acelaşi nume, Baconschi a îndreptat săgeţi înspre toată cloaca USL-istă, vizat a fost premierul Victor Ponta şi cu toţi acoliţii lui, însă, a fost bifat Andrei Zaharescu.

Nenumăratele bâlbe, lipsa de experienţă politică, de viziune, temele nefăcute ale fostului purtător de cuvânt al Guvernului Andrei Zaharescu, care s-a prezentat de fiecare dată în faţa jurnaliştilor, fără să ştie vreodată să răspundă la întrebările acestora, n-au rămas netaxate de fostul Ministru de Externe Teodor Baconschi. Cu experienţă în diplomaţie, Baconschi n-ar fi pomenit de Zaharescu, dacă acesta n-ar fi fost avansat într-o funcţie care nu este de nasul lui şi care nu-l reprezintă.
Aşadar, vicepreşedintele Mişcării Populare Teodor Baconschi, întrebat dacă consideră că fostul purtător de cuvânt al Executivului se va descurca mai bine în noua sa calitate de “consul genaral” în Cape Town în Africa de Sud, poziţie primită de către premierul Victor Ponta, Baconschi a răspuns că: “sper s-o facă, pentru că, orice român care reprezintă o diplomaţie e un exponent al naţiunii. Din păcate, pentru domnul Zaharescu, e un actor care n-a făcut nici pe scena teatrelor carieră nici pe cea politică şi care acuma a fost premiat cu un consulat, nu se ştie de ce, şi a fost trimis la capătul lumii”. În completare, şi-a expus părerea şi fostul ministru al Educatiei, consilier prezidenţial, şi membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, Daniel Funeriu, prezent si el la Zalau, că: “am ajuns să fim fericiţi că ne scăpăm de el”.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole