Volei Municipal Zalău continuă aventura europeană Reviewed by CD on . Seară de neuitat pentru ACS Volei Municipal Zalău și un vis devenit realitate pentru gruparea vicecampioană și fanii ei. Vicecampionii României la volei masculi Seară de neuitat pentru ACS Volei Municipal Zalău și un vis devenit realitate pentru gruparea vicecampioană și fanii ei. Vicecampionii României la volei masculi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Volei Municipal Zalău continuă aventura europeană

Volei Municipal Zalău continuă aventura europeană

Volei Municipal Zalău continuă aventura europeană

Seară de neuitat pentru ACS Volei Municipal Zalău și un vis devenit realitate pentru gruparea vicecampioană și fanii ei.
Vicecampionii României la volei masculin le-au făcut miercuri seara suporterilor sălăjeni un cadou frumos, calificarea în faza optimilor de finală ale Cupei CEV.
După ce au pierdut cu 1-3 în Turcia, în fața titratei echipe Galatasaray Istanbul, miercuri seara sălăjenii au fost de neoprit și au eliminat din competiție gruparea turcă cu scorul de 3-1 pe seturi și 15:11 în setul de aur.
Vicecampioana României a eliminat Galatasaray Istanbul din cursa pentru câștigarea Cupei CEV în urma unei duble manșe în care zălăuanii au dovedit că sunt o echipă unită.
După ce în urmă cu două săptămâni au pierdut cu 1-3 primul meci jucat în Turcia, vicecampionii României au obținut în propriul fief o victorie cu același scor, 3-1, pe seturi (22:25, 25:22, 25:16, 25:18), după care, conform regulamentului competiției au jucat setul de aur, pe care l-au câștigat cu (15:11) și au făcut pasul spre optimile de finală ale Cupei CEV, a doua competiție europeană intercluburi ca și importanță de pe bătrânul continent.
A fost o noapte de neuitat în Zalău. Contrar tuturor cotelor, echipa antrenată de bulgarul Stoyan Stoev a jucat un meci mare.
De fapt, zălăuanii au prins un start slab și șansele lor păreau compromise dupa ce au pierdut setul de deschidere cu 22:25.
După un start mai bun al echipei vizitatoare, zălăuanii au arătat că sunt o echipă solidă și că nu nu întâmplător au ajuns să participe în Cupa CEV.
Oaspeții au avantaj de un punct pe tabela de scor la primul time out tehnic al setului inaugural, 7:8, iar la cel de-al doilea avantajul a fost de partea zălăuanilor care au reușit să se distanțeze la 3 lungimi, scor 16:13.
Finalul setului a aparținut turcilor. Cu Agamez Urango în mare formă, turcii au egalat situația la puncte în setul inaugural la borna 18, după care au reușit să se desprindă și au încheiat setul la trei lungimi distanță, scor 22:25.
În actul secund, Marian Bala și colegii lui s-au întors mai puternici pe suprafața de joc și impulsionați de cei 800 de suporteri prezenți în Sala Sporturilor din Zalău au dat drumul spectacolului.
Turcii au început parțialul în forță și au dus scorul la 2:5 forțându-l pe Stoyan Stoev să solicite primul timp de odihnă pentru elevii săi.
Indicațiile tehnicianului bulgar au fost ascultate și zălăuanii s-au apropiat la un singur punct de echipa adversă până la primul time out tehnic al setului, 7:8, iar până la cel de-al doilea au reușit să treacă chiar în avantaj, pentru ca la final să câștige actul cu 25:22.
Odată cu primul set câștigat vicecampionii au prins curaj și au început să joace din ce în ce mai bine.
Cu Mihai Tarța în teren care la înlocuit pe Ciprian Matei care a început meciul ca și titular, zălăuanii au început în forță al treilea parțial și s-au desprins pe tabela de scor încă de la primul timp tehnic de odihnă, scor 8:6. La cel de-al doilea time out tehnic diferența a crescut la 4 lungimi, scor 16:12, iar la finalul setului tabela indica un incredibil 25:16!
Galatasaray Istanbul a fost de nerecunoscut în setul al IV-lea. Cu moralul la pământ, turcii au făcut multe greșeli neforțate, iar zălăuanii, împinși de la spate de publicul spectator, au practicat un volei de calitate și au făcut legea în teren. După 8:4, respectiv 16:12 la cele două time out-uri tehnice, elevii lui Stoyan Stoev au câștigat actul cu 25:18 și au obținut o victorie importantă pentru palmaresul grupării de la poalele Meseșului, dar soarta calificării nu era încă decisă și s-a trecut la disputarea setului de aur.
Galatasaray a început mai bine și a avut avantaj de una-două lungimi, scor 4.6, dar până la schimbarea terenurilor sălăjenii au revenit și au preluat conducerea, scor 8:6.
Cu Leonardo Dall Bosco excepțional pe final de meci, vicecampionii nu le-au lăsat nicio șansă de calificare turcilor și au încheiat partida victorioși după ce s-au impus în setul de aur cu 15:11.
În faza următoare a competiției, vicecampionii de la ACS Volei Municipal Zalău se vor duela cu elvețienii de la Lausanne UC, grupare care a eliminat cu o dublă victorie, 0-3 în deplasare și 3-2 pe teren propriu formația Landstede Zwolle din Olanda.
Manșa tur dintre ACS Volei Municipal Zalău și Lausanne UC este programată în perioada 1-3 decembrie în Elveția, iar partida retur va avea loc două săptămâni mai târziu, în perioada 15-17 decembrie la Zalău.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus