Vizită canonică a Preasfințitului Părinte Petroniu în Spania

Vizită canonică a Preasfințitului Părinte Petroniu în Spania

În perioada 9-14 noiembrie 2016, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat într-o vizită canonică în Spania, fiind însoțit de către Preacucernicul Părinte Ionuț Pop, vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului și de către Preacucernicul Părinte Ion Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Eparhiei. Cu acest prilej, duminică, 13 noiembrie 2016, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească din Roquetas de Mar, în prezența unui mare număr de credincioși.

Parohia Ortodoxă Română „Botezul Domnului” din Roquetas de Mar, aflată în jurisdicția Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost înființată pentru a răspunde nevoilor spirituale ale credincioșilor ortodocși români din provincia Almeria, ajunși aici încă din anul 1996.

Biserica veche a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridioanale, cu ocazia vizitei făcute în Roquetas de Mar, în luna iunie a anului 2008. În data de 23 septembrie 2008, parohia a primit din partea primăriei un teren de 1339 mp, în concesiune, pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, în data de 6 ianuarie 2009, de Bobotează, a fost sfințită piatra de temelie a noului locaş de către Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, lucrările fiind demarate abia în luna noiembrie a anului 2010. Biserica este o construcţie în formă de cruce, aşezată pe piloni de 25 m adâncime, având o turlă principală mare şi două turle mici.

Recomandari

Alte Articole