Visul Paulei Todoran in 2012 este sa alerge la Olimpiada de la Londra

Anul 2012 va fi unul special pentru sportiva de la Clubul Sportiv Municipal Zalau, Paula Todoran avand sanse reale de a participa, in aceasta vara, la prima Olimpiada din cariera ei de atleta. Sportiva pregatita de Mirel Seisanu ne-a declarat ca spera sa realizeze baremul de participare la cea de-a XXX-a editie a Jocurilor Olimpice de la Londra, programata in perioada 27 iulie – 12 august. “Cea mai mare dorinta pe care o am in acest an este sa ajung la Jocurile Olimpice de la Londra. Sper sa pot realiza baremul de participare la Olimpiada, in concursurile la care voi alerga pana in luna iulie. Cred ca visul oricarui sportiv de performanta este sa ajunga la o editie a Jocurilor Olimpice”, ne-a declarat Paula Todoran.

Prima cursa la care Paula Todoran urmeaza sa ia startul in acest an este programata in luna aprilie, la Viena, Maratonul Vienei, un concurs extrem de populat, la start aliniindu-se si valori din lumea atletismului mondial. Sportiva zalauana a inceput pregatirea pe plan local, dar exista posibilitatea ca pana la primul concurs, sa efectueze un stagiu de pregatire. “Concursurile vor incepe in luna aprilie, pentru ca, la fel ca anul trecut, incep anul dupa o accidentare si este nevoie de multa recuperare, care trebuie tratata cu multa grija.”

Chiar daca a avut parte cateva de accidentari in 2011, Paula Todoran considera ca anul care s-a incheiat a fost unul destul de reusit din punct de vedere al rezultatelor obtinute. “Obiectivele pe care mi le-am propus impreuna cu antrenorul au fost indeplinite, mai putin participarea la Campionatul European de Cros, din Slovenia. Nu aveam obiectiv de participare, dar, in urma selectiei de la Baile Felix, am fost convocata in lotul Romaniei. Insa, din cauza unei accidentari la talpa piciorului drept, nu am mai putut continua pregatirea, astfel ca nici nu am putut participa la Campionatul European. Am inceput insa un nou an, iar acum nu ma mai gandesc decat la concursurile viitoare, in care sper sa obtin rezultate cat mai bune”, a mai afirmat atleta zalauana.

Prima medalie obtinuta anul trecut de Paula Todoran a fost la Campionatul National, in proba de 10.000 de metri, in timp ce cursa de 5.000 de metri a terminat-o pe locul patru. La Campionatul National de semimaraton de la Onesti, a reusit sa-si apere titlul national atat la individual, cat si cu echipa de la CSM Zalau, din care au mai facut parte Alina Petrescu, Alina Nitulescu si Mihaela Botezan. Dupa semimaraton, Paula a luat startul la un concurs desfasurat la Oradea, “City Running Day”, pe care l-a si castigat. “Avand in vedere numarul scazut de participanti, nu se putea sa se intample altfel, decat sa castig cursa. Bucuria cea mai mare a fost ca am obtinut un timp foarte bun, ceea ce imi da sperante pentru semi-maratonul din acest an, care se va tine tot la Oradea, pe acelasi traseu”, considera cea mai bun sportiva de la CSM Zalau. Pana la Campi-onatul National de maraton, Paula Todoran a mai luat startul la Crosul Loteriei Romane, la finalul caruia s-a clasat pe locul doi, la fel ca in 2010, in spatele unguroaicei Aniko Kalovic. Atelta zalauana s-a clasat pe pozitia secunda si la Campionatul National de maraton, de la Bucuresti, terminand cursa in spatele Danielei Carlan, sportiva pe care a depasit-o in concursurile anterioare.

Pentru sportiva pregatita de Mirel Seisanu, anul competitional 2011 s-a incheiat la finele lunii octombrie, odata cu participarea la Cupa Romaniei de la Baile Felix. Paula Todoran a terminat cursa pe pozitia a IV-a, fiind selectata in lotul Romaniei pentru Campionatul European de cros, din Slovenia, concurs la care nu a mai putut participa din cauza unei accidentari.

Daca isi va realiza baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, atleta zalauana va lua startul in proba de maraton.

Recomandari

Alte Articole