Oficial, campania electorala pentru alegerile locale demareaza maine. Neoficial, ea a avut loc pe parcursul ultimilor patru ani. Totusi, incepand de vineri, 11 mai, timp de 30 de zile, candidatii pentru primarii, consilii locale si Consiliul Judetean vor putea sa isi promoveze proiectele in fata alegatorilor pentru a le castiga votul.
Potrivit Legii 67/2004, in campanie, candidatii, partidele si aliantele politice se pot exprima prin mitinguri, mijloace mass-media sau ale mijloace de informare in masa. Candidatilor trebuie sa li se asigure spatii corespunzatoare pentru a se intalni cu alegatorii. Acestea pot fi la sediul primariei, in scoli, case de cultura sau camine culturale. Cu toate acestea, nu se poate face campanie electorala in timp ce elevii sau studentii sunt la cursuri. O alta exceptie o reprezinta unitatile militare, acolo unde nu se pot organiza actiuni de campanie.
Potrivit reglementarilor Consiliului National al Audiovizualului, accesul candidatilor este gratuit atat pe posturile publice, cat si private. Posturile care doresc sa se implice in campanie pot oferi accesul candidatilor in emisiunile electorale si in emisiunile de dezbatere electorala, in conditiile legii.
Cu 48 de ore inainte de ziua votarii, nu se mai pot prezenta sondaje de opinie sau spoturi de publicitate electorala. De asemenea, in ziua votarii sunt interzise prezentarea de sondaje realizate la iesirea de la urne, inainte de inchiderea votarii; comentarii referitoare la competitorii electorali; indemnuri de a vota sau de a nu vota un candidat ori candidaturile depuse de competitorii electorali.
Campania electorala se incheie in 7 iunie, la ora 24 in mass-media si pe 9 iunie, la ora 7, in alte medii de informare.