Vicecampionii au învins lidera campionatului Reviewed by CD on . Lidera campionatului diviziei A1 la volei masculin înainte de disputarea etapei cu numărul 5, echipa ACS Volei Caransebeș, și-a întrerupt seria meciurilor fără Lidera campionatului diviziei A1 la volei masculin înainte de disputarea etapei cu numărul 5, echipa ACS Volei Caransebeș, și-a întrerupt seria meciurilor fără Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Vicecampionii au învins lidera campionatului

Vicecampionii au învins lidera campionatului

Vicecampionii au învins lidera campionatului

Lidera campionatului diviziei A1 la volei masculin înainte de disputarea etapei cu numărul 5, echipa ACS Volei Caransebeș, și-a întrerupt seria meciurilor fără înfrângere la Zalău. Duminică seara, vicecampionii de la ACS Volei Municipal Zalău s-au impus în fața ”gugulanilor” cu scorul de 3-0, pe seturi (25:17, 25:20:25:20) și au urcat pe locul 4 în clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, Știința Explorări Baia Mare.

Vicecampionii de la ACS Volei Municipal Zalău au lăsat uitării cele două jocuri mai puțin bune din debutul campionatului în care au pierdut cu scorul de 3-2 pe teren propriu cu Arcada Galați și în deplasare cu CVM Tomis Constanța.
După cele două eșecuri, voleibaliștii zălăuani au avut parte de două partide ușoare în compania celor două reprezentante ale județului Cluj, Universitata Cluj și CS Unirea Dej, partide câștigate fără emoții cu scorul de 3-0.
Cu o echipă extrem de omogenă și bine sudată după ce conducerea clubului a reușit să păstreze pentru al doilea an consecutiv aproximativ același lot, zălăuanii au reușit la mijlocul săptămânii trecute să elimine din Cupa CEV titrata echipă a Galatasaray Istanbul, iar pasul făcut în optimile de finală ale celei de-a doua competiții intercluburi de pe bătrâbul continent ca și importanță a ridicat moralul echipei.

Duminică seara, în confruntarea cu lidera campionatului înaintea etapei cu numărul 5, Adrian Feher și coechipierii săi nu i-au dat nicio șansă echipei adverse și au început meciul în forță.
În actul inaugural, Valentin Pereu, antrenorul echipei vizitatoare a solicitat primul time out la scorul de 7:3, iar la primul time out tehnic al setului tabela din Sala Sporturilor indica avantaj de 4 puncte în favoarea sălăjenilor, scor 8:4.
Până la cel de-al doilea time out tehnic zălăuanii și-au dublat avantajul, 16:8, diferența de 8 puncte fiind menținută până la finalul setului, când Mihai Gheorghiță a blocat bine și a încheiat setul la scorul de 25:17.

Oaspeții au început bine al doilea parțial și au avut avantaj de două lungimi, scor 1:3 și 2:4. Lepnardo Dall Bosco a obținut punctul egalizator 4:4, iar Ciprian Matei a punctat pentru 5:4. Petrusevic și Birău de la echipa vizitatoare au reușit să ducă din nou echipa ”gugulanilor” în avantaj minim pe tabelă, dar în cele din urmă tot zălăuanii s-au aflat în avantaj la primul time out al setului, scor 8:7. Cele două echipe au mers cap la cap până la 13;13, moment în care elevii lui Stoyan Stoev au reușit să se desprindă și să aibă avantaj de două puncte la cel de-al doilea time out tehnic al setului, 16:14, pentru ca la final de set diferența să fie de cinci lungimi, scor 25:20.

Oaspeții nu au renunțat la luptă și au început bine actul al treilea. La primul time out tehnic ACS Volei Caransebeș avea avantaj de două puncte, scor 6:8, dar după reluare zălăuanii au intrat mai montați în teren decât echipa adversă și au preluat conducerea, scor 9:8, după un punct obținut de căpitanul Leonardo Dall Bosco.
Gruparea de la poalele Meseșului a jucat aproape perfect după prima întrerupere tehnică a setului 3 și a reușit să se desprindă pe tabelă la 4 puncte până la cel de-al doilea time out, scor 16:12, iar Ciprian Matei a închis actul la scorul de 25:20.

Declarații la finalul partidei:
Marin Lescov – ACS Volei Municipal Zalău
”Da. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm și să legăm câteva victorii. Ați văzut cu toții că am început ceva mai greu campionatul, dar încet, încet începem să ne revenim. A contat și foarte mult pentru mine meciul cu Galatasaray, care a fost un meci foarte bun și ne-a ridicat puțin moralul și s-a văzut și azi că am legat puțin jocul mai bine. Sperăm să facem o victorie și miercuri, în fața Ploieștiului și să ne ridim acolo sus în clasament unde ne este locul.
”Noi ne pregătim egal pentru oricare adversar. Caransebeșul după cum știm noi a jucat cam cu echipele mai slăbuțe din campionat și a reușit să câștige toate meciurile, dar acum urmează meciurile mai grele și cu siguranță vor reveni la locul lor unde trebuie să stea în clasament.”

Valentin Pereu – antrenor ACS Volei Club Caransebeș
”În primul rând vreau să spun că este diferență de valoare. Clar! Nici nu se pune la discuție, dar părerea mea este că diferența s-a făcut astăzi în două elemente, serviciu – preluare. Băieții de la Zalău sunt în formă foarte bună, chiar îi felicit. Au făcut un joc bun. Au venit după o victorie cu Galatasaray. Am auzit că au avut un meci foarte bun, așa că eu cât de cât sunt mulțumit de joc, dar mai avem de lucrat și suntem departe la ora actuală de Zalău.
Noi ne propunem să ne clasăm cât mai bine. Dacă vom avea posibilitatea să ne clasăm în primele 4 echipe aș fi foarte bucuros, dacă nu, nu este un sfârșit de țară.Cred că anul acesta sigur Zalăul se va bate la titlul național alături de Craiova și Galați. Poate și Constanța, depinde… Este un campionat destul de echilibrat și va fi destul de interesant.”

Rezultatele complete ale etapei:
ACS Volei Municipal Zalău – ACS Volei Club Caransebeș 3-0 (17, 20, 20)
LMV Tricolorul Ploiești – CS Unirea Dej 2-3 (25:18, 25:13, 23:25, 19:25, 10:15)
SCM”U” Craiova – CS ”U” Cluj 3-0 (25:21, 25:8, 25:12)
CS Știința Explorări Baia Mare – CVM Tomis Constanța 3-2 (23:25, 25:16, 18:25, 25:23, 15:13)
CSM București – CS Arcada Galați 0-3 (21:25, 22:25, 21:25)
CS Dinamo București – VCM LPS Piatra Neamț 3-0 (25:18, 25:20, 25:19)

CLASAMENT
1. SCM”U” Craiova 12 p
2. AS Volei Club Caransebeș 12 p
3. CS Știința Explorări Baia Mare 11p
4. ACS Volei Municipal Zalău 11 p
5. LMV Tricolorul Ploiești 10 p
6. CS Arcada Galați 9 p
7. CVM Tomis Constanța 8 p
8. CSM București 6 p
9. CS Unirea Dej 5 p
10. CS Dinamo București 4 p
11. CS ”U” Cluj 1 p
12. VCM LPS Piatra Neamț 1 p

Etapa a IV-a se dispută miercuri, 25 noiembrie și programează următoarele partide: AS Volei Club Caransebeș – VCM LPS Piatra Neamț; CS Arcada Galați – CS Dinamo București; CVM Tomis Constanța – CSM București; CS”U” Cluj – CS Știința Explorări Baia Mare; CS Unirea Dej – SCM”U” Craiova și ACS Volei Municipal Zalău – LMV Tricolorul Ploiești.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus