Vezi regulamentul festivalului concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean”

Vezi regulamentul festivalului concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean”

REGULAMENT

„Mândru Cântec Sălăjean”
Ediţia a VIII – a
– Solişti vocali –

În 24 mai 2015 se va desfăşura, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean, pentru tineri solişti vocali amatori din judeţ, dotat cu trofeul „Mândru Cântec Sălăjean”. Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru.
Concursul se adresează tinerilor interpreţi (amatori) de muzică populară – solişti vocali. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: cls. V-VIII şi cls. IX-XII. Participanţii vor prezenta două melodii specifice zonelor etnofolclorice ale judeţului Sălaj (doină, baladă), fără acompaniament de orchestră şi a doua (cântec de joc) cu acompaniament orchestral. Pentru participanţii cuprinşi în grupa cls. V-VIII este obligatoriu doar cântecul de joc specific zonelor etnofolclorice ale judeţului Sălaj (nu vor interpreta doină sau baladă).
Înscrierile se vor face până în data de 15 mai 2015, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului, împreună cu partitura piesei cu acompaniamentul orchestral, la adresa Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Zalău, P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, jud. Sălaj, tel/fax 0260-612870
sau e-mail: caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com.
Important: Preselecţia şi repetiţiile cu orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric “Meseşul” vor avea loc la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă 23 mai 2015, începând cu ora 9. Concurenţii care au fost premiaţi cu trofeul festivalului în ediţiile precedente, nu mai pot participa.

Desfăşurarea concursului:

Concurenţii se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, duminică 24 mai 2015, la ora 13, concursul urmând să înceapă la ora 14. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric „Meseşul” din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, condusă de dl. dirijor Dorel Ciobanu. Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile vocal-interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome de participare pentru fiecare concurent.
Relaţii suplimentare: tel/fax. 0260-612870, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, 0747-052422 Cristian Moldovan, şef al Secţiei pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Distincţii:

Premiul I – Trofeul “Mândru Cântec Sălăjean” 300 RON.
Premiul II 200 RON.
Premiul III 100 RON.
Menţiunea I, II, III, 50 RON.

Manager
Vasile-Daniel Săuca

Şef Secţie
Cristian Moldovan

Recomandari

Alte Articole