Varsoltul gazduieste campionatul national de pescuit sportiv stationar

Pescarii din mai multe judete ale tarii au la dispozitie trei zile, incepand de astazi, sa prinda cat mai mult peste din lacul de acumulare Varsolt. Este vorba de finala campionatului national de pescuit sportiv stationar organizata, la acest final de saptamana, de catre Clubul Pescarilor din cadrul Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Salaj.

Presedintele Clubului Pescarilor Salaj, Veronica Ispas, ne-a declarat ca opt echipe din mai multe judete ale tarii s-au inscris pentru a participa la acest concurs. “Fiecare echipa este alcatuita din cinci pescari sportivi, care vor fi impartiti in cate cinci sectoare de pescuit, conform Regulamentului International de Pescuit Sportiv. La finalul fiecarei zile de concurs va fi calculat punctajul obtinut de fiecare echipa in parte, in functie de cantitatea de peste prins. Echipa castigatoare a finalei nationale a concursului de pescuit sportiv stationar va fi premiata in cursul zilei de duminica”, ne-a declarat Veronica Ispas. Potrivit sursei citate, vor fi acordate castigatorilor cupe, medalii si diplome, precum si tricouri de campioni nationali la pescuit sportiv stationar.

Echipele participante sunt: AJVPS Alba, Mehedinti si Maramures, Agentia Pescarilor Sportivi Cluj, Agentia Vanatorilor si Pescarilor Turda – Potaisa, AJVPS Odorheiu Secuiesc – Energo Team, AJVPS Vrancea – Olipus Top Mixt si AJVPS Sibiu – echipa nationala a Romaniei a pescarilor sportivi cu varste sub 22 de ani. Pescarii echipei salajene nu vor participa la aceasta competitie, ei fiind prezenti in calitate de organizatori, ca arbitri si oficiali. Fiecare echipa a achitat 600 de lei ca taxa din participare, suma stransa fiind cheltuita pentru organizare, dupa cum a declarat presedintele Clubului de Pescuit Salaj. Tot pestele prins in timpul concursului va fi eliberat.

Recomandari

Alte Articole