Trofeul “Crizantema de aur” a revenit Sălajului

Trofeul "Crizantema de aur" a revenit Sălajului

Festivalul Național de Interpretare a Romanței “Crizantema de Aur”, ajuns în acest an la cea de-a patruzeci și opta ediție, și-a desemnat în seara de sâmbătă, 24 octombrie, câștigătorii.
Juriul, format din Voicu Enăchescu (președintele juriului, dirijor), Matilda Pascal Cojocărița (interpretă), Florin Georgescu (tenor), Daniela Vlădescu (soprană), Jolt Kerestely (compozitor și dirijor), Florentina Satmari (realizator programe TV), Leonid Gorceac (muzicolog), Adriana Mihai (redactor muzical la Radio România) și Mihail Vlădăreanu (dirijorul Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și cadru didactic universitar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște), a avut de ales între 16 concurenţi, printre care şi doi concurenţi veniţi de peste Prut.
După 31 de ani, marele trofeu a fost adjudecat de sălăjeanca Rodica Pop Seling, profesor de canto și membru al Ansamblului “Porolissum” Zalău și care are deja la activ participări la multe concursuri de romanță.
Câștigătoarea mareului trofeu, care de altfel a împlinit sâmbătă 40 de ani, a declarat după concurs: ”Au fost foarte multe voci bune, voci instruite și nu a fost ușor, sunt sigură, pentru juriu să aleagă câștigătorii”.
Premiul Special și Premiul Special al Primăriei Târgoviște a fost oferit Cristinei Mihaela Dan, din Mărcești, Dâmbovița.
Premiul Special al Consiliului Județean Dâmbovița a fost oferit lui Adrian Ioachim Stănilă, din Brașov, premiul III – la Ilie Constandache, Botoșani, premiul II – Ionuț Boancheș, Constanța, și premiul I – Andrei Ștefăneț, Chișinău.
După încheierea concursului, au susținut recitaluri interpretele Alina Vasiliu, Daniela Vlădescu, Silviu Biriș și Miruna Ionescu, – Recital ”Ionel Fernic”, Matilda Pascal Cojocărița și Orchestra condusă de Ștefan Cigu.
Tot sâmbătă seară au fost lansate în foaierul teatrului şi două CD-uri: Matilda Pascal Cojocăriţa – “Melodii de-atunci…cântat acum” şi Daniela Vlădescu – “Christmas feeling”.

Recomandari

Alte Articole