Trei infracțiuni rutiere constatate de polițiști sălăjeni în ziua de Sfântul Ion Reviewed by CD on . Polițiștii Postului de Poliție Plopiș au depistat sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 20.40, un tânăr de 28 ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate perso Polițiștii Postului de Poliție Plopiș au depistat sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 20.40, un tânăr de 28 ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate perso Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Trei infracțiuni rutiere constatate de polițiști sălăjeni în ziua de Sfântul Ion

Trei infracțiuni rutiere constatate de polițiști sălăjeni în ziua de Sfântul Ion

Trei infracțiuni rutiere constatate de polițiști sălăjeni în ziua de Sfântul Ion

Polițiștii Postului de Poliție Plopiș au depistat sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 20.40, un tânăr de 28 ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, prin localitatea Iaz.

La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,75 ml/alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală.

În aceeași zi, un bărbat de 44 de ani, din județul Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1F (la ieșire din municipiul Zalău), pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.

Bărbatul a refuzat testarea cu alcooltestul dar și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului Rutier, s-a stabilit faptul că șoferului i-a fost reținut permisul de conducere în vederea anulării, tot pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, în luna octombrie 2016.

În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru refuz ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei și conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras sau anulat, fapte prevăzute de Codul Penal.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus