Trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constatate într-o oră de poliţiştii sălăjeni

Trei dosare penale au întocmit ieri poliţiştii din Sălaj pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Bănuite de comiterea faptelor sunt trei persoane, cu vârste cuprinse între 37 şi 69 de ani, toate din Sălaj.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 13.00, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Zalău, a fost oprit în trafic de către poliţiştii Biroului Rutier, în timp ce circula cu autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul.

Testarea cu aparatul drugtest a indicat un rezultat pozitiv.

În aceeazi zi, la ora 13.57, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida au depistat pe Drumul Comunal 50, prin localitatea Hida, un bărbat de 49 de ani, din localitate, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faptă similară a fost constatată şi câteva minute mai târziu (3 mai a.c., ora 14.00) de către poliţiştii Postului de Poliție Bocșa. Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din comuna Bocşa, în timp ce conducea autoturismul prin localitate a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule (autoutilitară şi remorcă), care se afla parcat regulamentar pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului au rezultat pagube materiale.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,76 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Recomandari

Alte Articole