Tadici-Trefilov, in finala Cupei EHF

Rusoaicele de la Lada Togljatti s-au impus în ambele meciuri ale semifinalei Cupei EHF, în faţa danezelor de la Kif Vejen, obţinând astfel calificarea în finala competiţiei. HC Zalău va avea avea un adversar cât se poate de puternic în finala Cupei EHF, formaţia rusă Lada Togljatti, condusă de Evgeni Trefilov, nimeni altul decât selecţionerul naţionalei Rusiei. Formaţia Acestuia a dispus cu scorul de 21 – 16, pe teren propriu, în urmă cu o săptămână, de daneze de la Kif Vejen, iar duminică după-amiaza, a câştigat şi returul din Danemarca, cu scorul de 22 – 21.

 

Managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici a declarat că va fi o finală extrem de grea, având în vedere că Lada are cinci componente din naţionala Rusiei, dar a precizat că se bucură de faptul că se va întâlni din nou cu Trefilov într-o finală, prima finală în care cei doi tehnicieni s-au duelat fiind cea a Campionatului Mondial din 2005, din Rusia, când România a câştigat argintul mondial. “Este o finală previzibilă, fiindcă, aşa cum am spus încă dinaintea primului meci, Lada era favorită în semifinala cu Kif Vejen. Echipa din Rusia este ogreu de spart, cu cinci jucătoare de bază din naţionala Rusiei şi cu antrenorul Rusiei pe bancă. Mă bucur că Zalăul dispută o finală de cupă europeană, dar îmi pare rău că nu se va juca la Zalău. S-ar fi putut juca dacă Sala Sporturilor ar fi fost gata, lucru care cred că ar fi fost posibil până la data disputării finalei. Alţii fac o sală în trei, patru luni, noi nu reuşim să o reparăm. Îmi pare rău că zălăuanii şi sălăjenii nu vor putea vedea pe viu o finală de Cupa EHF. Mă bucur că mă voi reîntâlni cu Trefilov şi sper să oferim două jocuri de calitate. Cu toate că, la prima vedere, Lada pare favorită, ne vom juca până la capăt şansa noastră şi vom face tot posibilul să intrăm în posesia cupei, mai ales dacă returul se va juca în România. Avem două variante unde să jucăm finala, la Oradea sau la Baia Mare. Aşteptăm întâi tragerea la sorţi de marţi (azi, n.r.), pentru a vedea ordinea jocurilor”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

 

Turul finalei Cupei EHF este programat în 5/6 mai, iar returul în 12/13, ordinea jocurilor urmând să se afle astăzi, la tragerea la sorţi de la Viena. De menţionat că HC Zalău este singura echipă din România care va juca în acest sezon o finală de cupă europerană la handbal, după ce Oltchimul a fost eliminată în semifinalele Ligii Campionilor de formaţia maghiară ETO Gyor.

Recomandari

Alte Articole