Sute de intervenții ale polițiștilor din Sălaj, efectuate în perioada 26 august – 8 septembrie

Ghișeu pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, la Șimleu Silvaniei

Aproape 200 de infracţiuni au fost sesizate, peste 2100 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti şi 240 intervenţii la evenimente, în două săptămâni.

Pentru ca Sezonul Estival să fie petrecut în siguranță, în perioada 26 august-8 septembrie a.c., poliţiştii sălăjeni au acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În această perioadă, polițiștii au intervenit la 240 sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea, 174 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigarea criminalității economice și de la structura de investigaţii criminale.

190 de infracțiuni au fost sesizate, din care 131 judiciare, 25 la regimul circulaţiei rutiere, șapte de natură economică și 27 au constituit alte fapte. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 82 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 281 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 12 pentru fapte de natură economică şi 109 pentru fapte de altă natură.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1702 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care cinci sancțiuni au fost aplicate pentru consum de alcool, 702 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 997 pentru alte abateri.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 537625 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 78 de permise de conducere, dintre care cinci pentru consum de alcool, 31 pentru viteză și 42 pentru alte abateri.

De asemenea, în perioada de referință, în cadrul acţiunilor, oamenii legii au retras 43 certificate de înmatriculare.

Recomandari

Alte Articole