Solidaritate: Sprijin pentru persoanele fără adăpost din municipiul Zalău

Solidaritate: Sprijin pentru persoanele fără adăpost din municipiul Zalău

Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară și Poliția Locală, sprijină persoanele fără adăpost din municipiu

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, Direcția de Asistență Socială Comunitară și Poliția Locală au intervenit încă de săptămâna trecută pentru a asigura persoanelor fără adăpost din municipiu un trai mai bun, acțiuni care continuă și în aceste zile.

Direcția de Asistență Socială Comunitară oferă sprijin prin cazarea persoanelor fără locuință în Adăpostul de Noapte din cadrul Centrului Social de Urgență. Capacitatea de cazare a acestei unități este de 50 de locuri, cu posibilitatea suplimentării acestor locuri cu încă 20, în situații deosebite. Serviciile destinate beneficiarilor adăpostului includ consiliere psihologică, integrare socială și orientare profesională, asistență medicală primară, două mese calde (dimineața și seara) și ceai cald pe parcursul zilei.

De asemenea, s-a modificat programul de cazare, în sensul funcționării în regim de permanență a adăpostului în această perioadă, precum și modificarea orelor de acordare a mesei calde: dimineața, de la 7:00 la 08:30-09:00 și seara, de la 07:30 la 06:30-07:00, pentru a scurta intervalul de timp dintre mese.
S-a intervenit, împreună cu echipajele Poliției Locale, pentru comunitățile din zonele defavorizate de pe raza municipiului Zalău și a celor aflați pe străzi și care refuză să fie cazați la Adăpostul de Noapte, acestora fiindu-le oferit ceai cald.
Cele două instituții au colaborat și în ceea ce privește identificarea și îndrumarea persoanelor aflate pe străzi, direcționându-i către serviciile oferite de Centrul Social de Urgență – Adăpostul de Noapte.

Recomandari

Alte Articole