Șoferi vitezomani depistați pe șoselele din Sălaj

Trei bărbați, din județele Sălaj, Maramureș și Cluj, au fost depistați de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce conduceau autoturismele cu viteză peste limita legală. Toți au fost sancționați, iar permisul de conducere le-a fost suspendat.

La data de 17 mai a.c., în intervalul orar 15.20-17.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe Drumul Național 1F, în localitatea Chendremal.

În cadrul activității au fost depistați trei bărbați curajoși, din județele Sălaj, Maramureș și Cluj, în timp ce conduceau autoturismele prin localitatea menționată. Șoferul din Sălaj avea o viteză de 126 Km/h, cel din Maramureș a fost înregistrat în timp ce circula cu viteza de 122 Km/h, iar conducătorul auto din Cluj avea 116 Km/h.

Față de aceștia, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1305 lei, pentru fiecare. Ca măsură complementară, permisul de conducere le-a fost suspendat pentru 90 de zile.

De asemenea, în intervalul orar menționat, alți 18 șoferi au fost depistați conducând autoturismele cu viteză peste limita legală. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Recomandari

Alte Articole