SMURD Salaj primeste alte patru ambulante

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum” Salaj va primi de la Ministerul Sanatatii, in aceasta saptamana, alte patru noi ambulante care vor deservi Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), acesta urmand sa fie infiintat, la nivel de judet, inainte de finalul anului.

Ministerul Sanatatii (MS) va dota cu ambulante toate SMURD care vor fi infiintate in cele sase judete – printre care si Salaj – care inca nu beneficiaza de serviciul respectiv, dar si Serviciile Judetene de Ambulanta din tara. Potrivit unui comunicat de presa remis, ieri, de MS, este vorba de un total de 203 masini, iar in aceasta saptamana va incepe livrarea lor in teritoriu.

Purtatorul de cuvant al ISU „Porolissum” Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca toate cele patru ambulante sunt de tip B, la fel ca si cele trei masini pe care institutia salajeana le-a primit recent, prin Programul Operational Regional, tot pentru SMURD. „Primele trei masini sunt in curs de autorizare si speram ca SMURD sa fie functional inainte de finalul anului”, a declarat Lucian Jacodi.

Potrivit sursei citate, pentru inceput, vor exista trei substatii SMURD, la Zalau, Ileanda si Nusfalau, iar apoi proiectul va fi extins si la Hida, Cehu Silvaniei si Jibou, aceste ultime trei locatii urmand sa primeasca fiecare cate o masina din cele primite de la MS. Cea de-a saptea ambulanta va fi pastrata ca rezerva in statia centrala din Zalau, pentru cazurile in care una din celelalte sase ar intra in revizie sau in reparatie.

Ca prim pas pentru infiintarea SMURD in Salaj, in luna septembrie, in prezenta subsecretarului de stat in MS, Raed Arafat, a fost inaugurat la Zalau dispeceratul unic 112 pentru SMURD, ISU si Serviciul de Ambulanta. De asemenea, in acelasi sens, 62 de angajati ISU au urmat cursuri de paramedici in vederea acordarii primului ajutor, pentru acestia fiind comandate si costumele speciale, specifice SMURD, de culoare rosie.

Recomandari

Alte Articole